Ételtcsakokosan

Bertalan Dóra mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:BertalanDóra8éves

  • 250 g méz
  • 300 g finomliszt
  • 200 g teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 100 g margarin
  • 100 g kristálycukor
  • 2 egész tojás
  • 1 tojás fehérje ( a figurák megkenéséhez)
  • 1 csapott tk. szódabikarbóna
  • 1 csapott tk. sütőpor
  • fél csomag mézesfűszer keverék
  • 1 ek. holland kakaópor

Cukormáz:

  • 1 tojás fehérje
  • 200g porcukor
  • néhány csepp citromlé

Robotgéppel kemény habbá verjük az összetevőket, zacskóba szedjük a habot, kis lyukat vágunk a zsákocskára, majd ezzel díszítjük a mézeskalácsokat.

Elkészítés:

A száraz összetevőket egy tálban alaposan összekeverjük, majd beleütjük a tojásokat. A felmelegített mézben feloldjuk a margarint, hozzáöntjük a többi anyaghoz és addig gyúrjuk, amíg a cukor kristályait már nem látjuk a benne. Így szép sima tésztával dolgozhatunk. Néhány órára hűvös helyen pihentetjük, majd fél centiméter vastagra nyújtjuk és különböző formákkal kiszaggatjuk. A tetejét vékonyan megkenjük tojásfehérjével és közepesen forró sütőben 10-12 percig sütjük. Ha kihűlt, cukormázzal, magokkal és mazsolával díszítjük.

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mézédes mámor

eteltcsakokosan

Szilva az ősz üdvöskéje

eteltcsakokosan

Tartsuk tisztán a hűtőt!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató