Ételtcsakokosan

Balla Eszter mézeskalács receptje

2016. január 28.

Hozzávalók:BallaEszter11éves

  • 1 kg liszt,
  • 40 dkg porcukor,
  • 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék,
  • 2 teáskanál szódabikarbóna,
  • 25 dkg margarin,
  • 25 dkg méz,
  • 1 narancsnak a reszelt héja,
  • 1 citrom reszelt héja és leve,
  • 6 tojás.

A hozzávalókat összegyúrjuk, tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tojásfehérjével megkenjük. 180°C fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Ha a sütik kihűltek, az alábbi mázzal díszitjük: 1 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral kemény habbá verünk. A tojáshabot zacskóba töltjük, a zacskó sarkán apró lyukat vágunk és ezen
kinyomva a habot kidíszitjük a mézeskalácsot.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Tojásfejtés természetesen

eteltcsakokosan

Kerüljük a hazai élelmiszereket?…

eteltcsakokosan

Megfontoltan gyűjtsünk medvehagymát

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató