Hozzávalók:
- 1 kg liszt,
- 40 dkg porcukor,
- 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék,
- 2 teáskanál szódabikarbóna,
- 25 dkg margarin,
- 25 dkg méz,
- 1 narancsnak a reszelt héja,
- 1 citrom reszelt héja és leve,
- 6 tojás.
A hozzávalókat összegyúrjuk, tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tojásfehérjével megkenjük. 180°C fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Ha a sütik kihűltek, az alábbi mázzal díszitjük: 1 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral kemény habbá verünk. A tojáshabot zacskóba töltjük, a zacskó sarkán apró lyukat vágunk és ezen
kinyomva a habot kidíszitjük a mézeskalácsot.