Ételtcsakokosan

Atropin az Alnatura márkajelzésű gabonapép bébiételekben

2014. november 26.
11.25_Alnatura-212x300

Atropin alkaloid jelenlétét mutatta ki a német élelmiszerbiztonsági hatóság svájci előállítású bébiételből (gabonapép) egy piaci ellenőrzést követően. A figyelmeztetés az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül érkezett. Az érintett tétel kereskedelmi forgalomban már nem kapható!

Az Alnatura márkajelzésű bio, négy magvas gabonapépet Magyarországon a Drogerie Markt Kft. (DM) üzletlánc forgalmazza. A vállalkozás a 14.152.1 számú tételazonosítóval és 30.11.2015 minőségmegőrzési idővel előállított terméktételeket a riasztást követően saját hatáskörben azonnal kivonta a kereskedelmi forgalomból, majd megsemmisítette azokat.

A 4 hónapos életkort betöltött gyermekek táplálására szolgáló instant pépből, a gyors intézkedéseknek és az üzletlánc hatékony együttműködésének köszönhetően, csupán 26 doboz került értékesítésre, a tétel többi részét pedig haladéktalanul levették a polcokról. Az üzletekben a termékvisszahívásról tájékoztatót helyeztek ki, az érintett terméket a fogyasztók a vásárlás helyére visszavihetik.

Az  élelmiszerlánc felügyeleti hatóság elrendelte az svájci előállítótól származó hasonló kockázatú tételek vizsgálatát.

Az atropin alkaloid hatásáról szóló, az Országos Tisztiorvosi Hivatal közreműködésével készített tájékoztató anyag megtekinthető az alábbi oldalon.

Termékadatok

  • Termék neve: Alnatura bio 4 magvas gabonapép
  • Kiszerelése: 250 g
  • Tételazonosító: 14.152.1
  • Minőségmegőrzésű idő: 30.11.2015
  • Beérkezett mennyiség: 432 db
  • Raktárkészlet: 204 db
  • Kiszállított mennyiség a dm üzleteibe: 228 db
  • Beszállítás időpontja: 2014.10.09.
  • Értékesített mennyiség: 26 db
  • Gyártó: Holle Baby GmbH, Svájc
  • Forgalmazó: dm drogerie markt Kft.

11.25_Alnatura-212x300
 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Sűrítés, rántás, habarás

eteltcsakokosan

Terítéken a vörös káposzta

szucseva

Zselésítsünk!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató