Ételtcsakokosan

Aromaterápia

2014. január 9.

Talán öregszem, talán alapban így vagyok kódolva, de nagyon szeretem a kényeztetést, a finom illatokat, pláne azt, ha ezek még az egészségemre is jó hatással vannak.

Mint ahogy azt John Lennon is megfogalmazta, levegő nélkül nem lehet élni, hát akkor vegyünk, jó nagy lélegzetet, finom illatokkal telítve! Milyen jó módszer a légből kapott terápia, az aromaterápia! „Csak” lélegeznünk kell, és szétárad bennünk a JÓ!

Mindennek hangulatteremtő hatása van, tisztítja a levegőt az adott helyiségben, jó kedvre derít. Ilyenkor telenként otthon szoktam párologtatni eukaliptuszt, citrusféléket, vaníliát.

Oviban és az iskolában is vásároltunk egy gyógyszertárban kapható, nagyon olcsó, de hatásos aerosolt, mely mentás illatával és egyéb összetevőivel megelőzi a nátha és az influenza, illetve egyéb hasi fertőzések terjedését. Persze nem mindenható szerek ezek, de kiegészítésnek, támogatásnak tökéletesek. Ha megfelelő mennyiségű ásványi anyagot és vitamint viszünk be a szervezetünkbe, ha a napi félórás mozgásra is rászánjuk magunkat, az alkohol és dohányzás nem a napunk szerves része, és a higiéniés szabályokat betartjuk a közösségekben, akkor remélem, nagy baj nem lehet! De ezek az illóolajok segítenek is a léleknek helyrerázódni, az aktuális stresszt egy picit csitítani, és úgy általában testre-lélekre nagyszerűen hatnak egyaránt!

Persze az olajokat lehet rögtön a testen is használni, masszírozással bevinni…na ez már a Kánaán.

Az érintés nagyon fontos az emberek életében, mégis vannak, akik ezt nem szívesen fogadják. Ennek mélyebb lelki okai lehetnek, de anélkül, hogy ezt „túlpszichologizálnám”, javaslom, hogy aki kéri, azt masszírozzuk meg bátran a családban! Nálunk Pannus egy igazi kényeztetni való nőszemély! Imádja, ha szeretik, ha simogatják, és ezt kéri is. Manapság az esti összebújásnál már kéri, hogy „egy kicsit masszírozzál anya!”, majd a simogatástól, a finom nyomkodástól elalszik. Nekem ez jó érzés, mert érzem, hogy a gyors tempójú, tanulással és egyéb programokkal teli napok végén ellazultan, édesen elalszik.

Azt hiszem, átveszem tőle ezt jó szokást, és valahogy kiharcolom magamnak én is ezt a kényeztetést.

Míg belégzésre, lazító fürdőzéshez, masszázsra alkalmasak az illóolajok, úgy szájon át nem fogyaszthatók! Minden egyes új szer bevezetésénél mindenképpen ajánlatos terapeuta javaslatát kikérni!

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Szőrösen is finoman

eteltcsakokosan

Szolgálatba állt Nébo

eteltcsakokosan

A zöldség és gyümölcs megmosása nem egyenlő a kézmosással

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató