Ételtcsakokosan

Anyák napja

2014. május 4.

Girl among the bluebellsAnyának lenni jó. Tényleg igaz az, hogy egy gyerekkel sok feladat jár (pláne több gyerekekkel, üdvözlöm három és négygyermekes barátnőimet), de rengeteg szeretet is.

Pannus nagyon nagyot nőtt, már nem az a kisbaba, aki még nem is oly rég volt. Nyíltszívű és nagyon nyitott a világra is. Mindenről véleménye van, amit itthon meg is oszt velünk. Mostanság, ha nincs jó kedve, – vagy csak anyahiánya van, nem tudom – az ölembe ül, és azt mondja: „bocsi anya, de most nagyon megölellek, és töltődöm. Tudod olyan ez, mint a mobiltelefon, ha lemerül, fel kell tölteni!”

Hát igen! És ez a töltődés nekem is jó. Ilyenkor nagyon összebújunk, nem gondolok semmire, csak élvezem azt, hogy ezt most még megtehetem, hogy még szüksége van rám, és hálát adok, hogy anya lehetek.

Az idei anyák napja egy pár nappal előbb volt nálunk megtartva. Édesanyám vidékről feljött hozzánk, de anyák napja előtt pár nappal el is kellett utaznia. A férjemmel úgy gondoltuk, hogy egy kis vacsorával előrehozzuk ezt az ünnepet. Így anyósom, édesanyám és én, mint anyuka hatalmas virágokat kaptunk, adtunk, és emlékeztünk arra, amire ilyenkor minden anya gondol. Arra a fantasztikus, talán kimondhatatlan élményre, amely az anyává válás érzése, ami lassan alakul ki, de valami ösztönös hang mindig tudja, mikor van szükség ránk, édesanyákra. És az idő múlását is ilyenkor érezzük, hiszen nem is olyan régen született meg a kis Panka, és most meg már olyan magas, mint én, és önálló akarattal, véleménnyel tekint mindenre, ami megérinti őt.

Ma anyák napja reggelén köszöntésre már nem számítottam, hiszen az nálunk már megvolt. Mégis egy hosszú szálú sárga rózsa várt, amit a férjemtől kaptam, azért mert Panna van, azért mert az édesanyja mellett neki én is anya vagyok. Ezért is tudom, hogy apa és gyermeke között is erős a kapcsolat, hiszen hálás azért, hogy a számára legfontosabb emberke, hogyan cseperedik, milyen anya mellett nő fel.

Ezen a napon éljenek az édesanyák, éljenek az édesapák, és éljenek mindazok, akik gyermekeket nevelnek, szeretnek, mert az élet úgy hozta, hogy saját gyermekük nem lehet!

Ez egy meghitt, de nagyon vidám nap, teljen ez így mindannyiunk számára!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

LecsószezON

eteltcsakokosan

Tudod te, mit eszel?

eteltcsakokosan

Zabkása

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató