A 12 éves Annától kaptuk az alábbi receptet:
Hozzávalók 50 dkg kekszhez:
- 55 dkg liszt,
- 1 teáskanál sütőpor,
- 10 dkg porcukor,
- fél teáskanál őrölt szegfűszeg,
- fahéj,
- szerecsendió,
- gyömbér,
- 4 dkg kakaópor,
- 30 dkg margarin,
- 2 tojássárgája,
- 10 dkg méz
A díszítéshez:
- 1 tojásfehérje,
- 10-15 dkg porcukor
Elkészítése
A lisztben elkeverjük a sütőport, porcukrot, a fűszereket, kakaóport, ezt a keveréket elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgát, és a mézet, majd sima tésztává gyúrjuk. A tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 6-8 perc alatt 170 °C-os sütőben kisütjük. A tojásfehérjét összekeverjük annyi porcukorral, hogy tejföl sűrűségű legyen, ezzel feldíszítjük a süteményt, miután kihűltek.
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre: