Ételtcsakokosan

Anna mézes keksz receptje

2016. december 21.

A 12 éves Annától kaptuk az alábbi receptet:
Hozzávalók 50 dkg kekszhez:

  • 55 dkg liszt,
  • 1 teáskanál sütőpor,
  • 10 dkg porcukor,
  • fél teáskanál őrölt szegfűszeg,
  • fahéj,
  • szerecsendió,
  • gyömbér,
  • 4 dkg kakaópor,
  • 30 dkg margarin,
  • 2 tojássárgája,
  • 10 dkg méz

A díszítéshez:

  • 1 tojásfehérje,
  • 10-15 dkg porcukor

Elkészítése
A lisztben elkeverjük a sütőport, porcukrot, a fűszereket, kakaóport, ezt a keveréket elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgát, és a mézet, majd sima tésztává gyúrjuk. A tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 6-8 perc alatt 170 °C-os sütőben kisütjük. A tojásfehérjét összekeverjük annyi porcukorral, hogy tejföl sűrűségű legyen, ezzel feldíszítjük a süteményt, miután kihűltek.
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mindig legyen tiszta az edényszárítód!

eteltcsakokosan

Egy mitikus gyümölcs

eteltcsakokosan

Iskoláskorú gyermekek, serdülők folyadékigénye

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató