Ételtcsakokosan

Anna mézes keksz receptje

2016. december 21.

A 12 éves Annától kaptuk az alábbi receptet:
Hozzávalók 50 dkg kekszhez:

  • 55 dkg liszt,
  • 1 teáskanál sütőpor,
  • 10 dkg porcukor,
  • fél teáskanál őrölt szegfűszeg,
  • fahéj,
  • szerecsendió,
  • gyömbér,
  • 4 dkg kakaópor,
  • 30 dkg margarin,
  • 2 tojássárgája,
  • 10 dkg méz

A díszítéshez:

  • 1 tojásfehérje,
  • 10-15 dkg porcukor

Elkészítése
A lisztben elkeverjük a sütőport, porcukrot, a fűszereket, kakaóport, ezt a keveréket elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgát, és a mézet, majd sima tésztává gyúrjuk. A tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 6-8 perc alatt 170 °C-os sütőben kisütjük. A tojásfehérjét összekeverjük annyi porcukorral, hogy tejföl sűrűségű legyen, ezzel feldíszítjük a süteményt, miután kihűltek.
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Merjünk szólni!

eteltcsakokosan

Őszi körtefajták – nektek melyik a kedvencetek?

eteltcsakokosan

Élelmiszerbiztonság a nyári szabadság alatt is

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató