Mint ahogy az Ételt csak okosan oldalon olvashattátok korábbi cikkünkben, a vakáció bizony a gyereknek lazulás, de sok szülőnek okoz fejtörést, hogy mi csináljon a gyerekkel. Ilyenkor – persze ha a szülő is szabaddá tudja tenni magát – jól jönnek a közös programok. Jó időben, rossz időben együtt sütni, főzni mindig jó ötlet, de nem mindegy, hogy mit. Most egy olyan receptet osztunk meg Veletek, amihez az éppen pirosló, savanykás nyári alma a legjobb és, ami kicsi- és nagy gyerekekkel egyaránt könnyen elkészíthető ráadásul még nagyon finom is.
Almafánk
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
4 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 ek sütőpor
1 csipet só
2,5 dl tej
3 ek olvasztott vaj
2 db tojás
2-3 db alma
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot. Egy másik tálban pedig összekeverjük a tejet, a tojásokat és az olvasztott vajat. Az almákat meghámozzuk, felvágjuk kb. körömnyi darabokra. A tejes tojásos egyveleget hozzáadjuk a lisztes keverékhez, végül beleforgatjuk az összekevert tésztába az almákat.
Felforrósított olajban egy-egy evőkanálnyi masszát teszünk bele, pár perc múlva megforgatjuk, majd szűrőlapáttal kiszedjük és lecsöpögtetjük.
Fahéjas porcukorral meghintjük.