Ételtcsakokosan

Almafánk – közösen a gyerek(ek)kel

2017. július 28.

 

Mint ahogy az Ételt csak okosan oldalon olvashattátok korábbi cikkünkben, a vakáció bizony a gyereknek lazulás, de sok szülőnek okoz fejtörést, hogy mi csináljon a gyerekkel. Ilyenkor – persze ha a szülő is szabaddá tudja tenni magát – jól jönnek a közös programok. Jó időben, rossz időben együtt sütni, főzni mindig jó ötlet, de nem mindegy, hogy mit. Most egy olyan receptet osztunk meg Veletek, amihez az éppen pirosló, savanykás nyári alma a legjobb és, ami kicsi- és nagy gyerekekkel egyaránt könnyen elkészíthető ráadásul még nagyon finom is.

Almafánk
 
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
4 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 ek sütőpor
1 csipet só
2,5 dl tej
3 ek olvasztott vaj
2 db tojás
2-3 db alma
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot. Egy másik tálban pedig összekeverjük a tejet, a tojásokat és az olvasztott vajat. Az almákat meghámozzuk, felvágjuk kb. körömnyi darabokra. A tejes tojásos egyveleget hozzáadjuk a lisztes keverékhez, végül beleforgatjuk az összekevert tésztába az almákat.
image1
Felforrósított olajban egy-egy evőkanálnyi masszát teszünk bele, pár perc múlva megforgatjuk, majd szűrőlapáttal kiszedjük és lecsöpögtetjük.
Fahéjas porcukorral meghintjük.
image2
 

Kapcsolódó tartalmak


Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Biztonság – forró napokon is

Itt a nyár, a forróság, olvadozunk, mint a vaj. Ilyenkor még nagyobb odafigyelést igényel egy kerti parti menüjének megtervezése, előkészítése. Milyen ételekkel és hogyan készüljünk a forró napokra, hogy ne egy gyomorrontás vessen véget a nyaralásnak?
Tovább olvasom

Related posts

A 22-es csapdája a hőmérsékleti veszélyzónában

eteltcsakokosan

„Lakat kerülhet” a problémás webshopokra

eteltcsakokosan

A konyhai eszközökkel szennyeződhetnek az élelmiszerek

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató