Ételtcsakokosan

Tengeri herkentyűk

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

Ugyanúgy, mint a nyers húsok, a tengeri állatok is tartalmaznak különböző mikroorganizmusokat (vírusokat, baktériumokat), amelyeket csak hőkezeléssel (sütéssel, főzéssel) semmisíthetünk meg. Ráadásul ezek az ételek mérgező vegyületeket, például higanyt is tartalmazhatnak, amelynek rendkívül káros hatása lehet a magzatokra és a kisgyerekekre. Gyorsan romlandó termékek, ezért érdemes még a vásárlás napján elfogyasztani. A fagyasztott herkentyűket kiolvasztás után tilos újrafagyasztani!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

LecsószezON

eteltcsakokosan

Milyen a jó dughagyma és fokhagyma-szaporítóanyag?

szucseva

Jeges nyalánkságok

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató