Ételtcsakokosan

Sütőtök

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

Kisebb, méretéhez képest nehéz, foltoktól és sérülésektől mentes sütőtököt válasszunk, olyat, melyen legalább kétujjnyi szárat hagytak. A fényes felület, hacsak a tök nem a hosszú tárolás érdekében lett beviaszolva, általában a korai szedés jele. Az ilyen tök sajnos nem áll el sokáig és az íze sem kellően érett.

2

Az ép héjú tök hűvös (10-15 oC), sötét, száraz helyen tárolva 2-4 hónapig is eláll. Ha a hibás foltot kivágjuk, a vágási felületet növényi olajjal lekezeljük, akkor meghosszabbíthatjuk a tárolási időt.

3

A felvágott tök a nagy páratartalom miatt hűtőszekrényben csupán 1-2 napig tárolható. A héj, a hús, a magok, sőt még az illatos virág is ehető.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Pedálos vagy nem pedálos?

eteltcsakokosan

Folytatódik a Maradék nélkül

eteltcsakokosan

Tavaszi nagytakarítás I.–A hűtő tisztítása

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató