Ételtcsakokosan

Sárgarépa

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

A gyökérzöldségeket, így a sárgarépát is a legcélszerűbb pincében, nyirkos homokban tartani, de fa-vagy műanyag ládában akár az erkélyen is tárolható. Az egyes sorok közé célszerű több rétegű papírt tenni.

2

Hámozást követően alaposan mossuk meg és csepegtessük le, majd zöldségek számára fenntartott vágódeszkán vágjuk, aprítsuk.

3

Ha a sárgarépa penészes lesz, még használható. A penészes folt körül legalább 2,5 cm-t vágjunk le (a felülfertőződés megelőzése érdekében a kés éle ne érintkezzen a penésszel). A kemény állagú élelmiszerekben a penész kevésbé tud behatolni.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A fiókokat, szekrényeket is ki kell takarítani

eteltcsakokosan

Fánk-i farsang

eteltcsakokosan

Sajtok a grillen

szucseva

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató