Ételtcsakokosan

Pisztácia

2021. július 23.

Felhasználási javaslat

1

Tárolása szobahőmérsékleten, fénytől elzárva, jól zárható, száraz helyen ideális. A penészedés megakadályozása rendkívül fontos, mert a penészgombák felszaporodva különösen mérgező anyagokat, ún. mikotoxinokat (pl. aflatoxin) termelnek, amely toxinokkal szennyezett élelmiszer elfogyasztása komoly egészségkárosodást okozhat. A NÉBIH rendszeres mintavételezéssel ellenőrzi az aflatoxin szennyezettség mértékét.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Nem elég kivágni a penészes részt!

eteltcsakokosan

Vegyél számba! – a csúnya zöldség is lehet finom

eteltcsakokosan

Krumpli – melyik mire jó?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató