Ételtcsakokosan

Padlizsán

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

A fényes héj, az élénkzöld kocsány a frissesség jele. A barnás foltok a romlás jelei. Ne válasszunk gyűrött héjú, megpuhult egyedeket, mert ezek az elidősödött példányok olykor keserűek. Válasszunk a méretéhez képest nehéz padlizsánt. Az éretlensége miatt csak enyhén színeződött, esetleg zöldes árnyalatot mutató termésben ugyanaz a mérgező vegyület halmozódott fel, mint a napfényre kitett burgonyában. Ha szobahőmérsékleten néhány napig tartjuk, a termés beérik.

2

A hűtőszekrényben néhány napig tárolhatjuk. Csakis felhasználás előtt mossuk meg. A padlizsán szeleteléséhez rozsdamentes kést használjunk, különben elszíneződik a húsa.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Már most gondoljunk a télre!

eteltcsakokosan

Felnőttek folyadékszükséglete

eteltcsakokosan

Sárgadinnye a nyár slágere

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató