Felhasználási javaslat
Felhasználástól függetlenül, mindig friss, épp, nyomódástól, kórokozóktól és azok kártételétől, idegen anyagoktól és szagoktól mentes terméseket válogassunk. Hazaúton ügyeljünk, hogy a kosarunk legtetején szállítsuk, majd hazaérve egyből tegyük hűtőbe a friss árut.
A málnát tárolás előtt nem szabad megmosnunk, mivel ezzel nagymértékben elősegítenénk a romlását.
Hűtőszekrényben két-három napon át nyugodtan tárolhatjuk, legjobb, ha a tárolásra szánt dobozunkat nem zárjuk le. Mivel rendkívül romlandó gyümölcsről van szó, érdemes néha ránéznünk és kiválogatnunk az időközben megpenészedett szemeket a többi közül.
A málna, kedvező tulajdonságainak köszönhetően kiválóan alkalmas mélyhűtésre, mivel ízét és zamatát képes megőrizni.