Ételtcsakokosan

Körte

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

Tárolásra csak az egészséges, sérülésmentes, kocsánnyal leszedett gyümölcs alkalmas. A körte tárolására 0 – 2 °C hőmérsékletű, magas relatív páratartalmú helység a legalkalmasabb.

2

Érdemes legalább 2 hetente átválogatni a gyümölcsöket, a puhuló, romlásnak indult egyedeket vegyük ki.

3

Jól tárolható körték: Bosc Kobak, Packham’s Triumph, Conference, Hardenpont téli vajkörte.

4

A gyümölcs felületén különböző növényvédőszer-maradékok lehetnek, ezért felhasználás előtt mindig alaposan mossuk meg.

5

Nem szabad erős illatú terményekkel, élelmiszerekkel (hagyma, savanyú káposzta) együtt tárolni, mert könnyen felvesz idegen illatokat.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Édes díszek a fenyőfán

eteltcsakokosan

Ismét a magyar-ukrán határ mellett a vírus

eteltcsakokosan

Újdonságok a Nébih Oktatási Programjában

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató