Ételtcsakokosan

Kelbimbó

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

Kemény, tömör, élénkzöld színű fejecskéket válasszunk. Kerüljük a túlságosan megbomlott, foltos kelbimbót. A friss kelbimbó gyakorlatilag szagtalan. A fej alapja a szedés után elszíneződik és sárgás lesz, ez természetes jelenség. A barnuló vágásfelület, az erős, kellemetlen illat régi szedésre utal.

2

A hűtőszekrény enyhén hűvös részében, laza ruhába csomagolva akár egy hétig is eltartható.

3

Csak felhasználás előtt tisztítsuk: ha szükséges, áztassuk langyos vízben, majd távolítsuk el az elfonnyadt, vagy rovarrágta külső leveleket. Rövid előforralás után fagyasztható.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Rejtett zugok a konyhában

eteltcsakokosan

A tavaszi vitaminhiány leküzdése

eteltcsakokosan

Vigyázz, a szakácskönyved szalmonellát okozhat!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató