Ételtcsakokosan

Fejes saláta

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

Vágjuk le a sérült leveleket, részeket elkészítés vagy fogyasztás előtt. Ha erősen szennyezett a zöldség, akkor érdemes néhány perces áztatást is beütemezni, majd a már fellazult szennyeződést folyó vízzel öblítsük le.

2

Mosás után a salátát jól le kell csepegtetni, papírtörlővel, tiszta konyharuhával, vagy salátacentrifugával távolítsuk el a maradék vizet, így azt is megelőzhetjük, hogy az öntetet felhíguljon.

3

Csak felhasználás, étkezés előtt mossuk meg a zöldségeket, ha tárolni kívánjuk, akkor ne, mert könnyebben megromlanak.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Az 5 legegészségesebb dióféle

eteltcsakokosan

Állateledel a hűtőben

eteltcsakokosan

Vízzel-lélekkel

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató