Ételtcsakokosan

Fejes saláta

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

Vágjuk le a sérült leveleket, részeket elkészítés vagy fogyasztás előtt. Ha erősen szennyezett a zöldség, akkor érdemes néhány perces áztatást is beütemezni, majd a már fellazult szennyeződést folyó vízzel öblítsük le.

2

Mosás után a salátát jól le kell csepegtetni, papírtörlővel, tiszta konyharuhával, vagy salátacentrifugával távolítsuk el a maradék vizet, így azt is megelőzhetjük, hogy az öntetet felhíguljon.

3

Csak felhasználás, étkezés előtt mossuk meg a zöldségeket, ha tárolni kívánjuk, akkor ne, mert könnyebben megromlanak.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

10 dolog, amit az articsókáról tudni kell

eteltcsakokosan

Megfontoltan gyűjtsünk medvehagymát

eteltcsakokosan

Miért írnak percre pontos szavatossági időt…?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató