Ételtcsakokosan

Csirkemáj

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

A csirkemáj és egyéb belsőségek feldolgozására ugyanazon szabályok vonatkoznak, mint a nyers húsok esetében: külön, erre a célra rendszeresített eszközök, használat után ezek azonnali elmosása, hogy véletlenül se érintkezzen a készétellel.

2

Amikor a csirkemájat megmossuk, azt mindig a darabolást megelőzően tegyük, úgy, hogy az elfolyó mosóvíz ne okozhasson szennyeződést!

3

Az epehólyag eltávolítása után mossuk el a kést, öblítsük le a vágódeszkát.

4

A nyers csirkemáj feldarabolása (epehólyag, epével szennyezett részek eltávolítása) után mindig mossunk kezet, annak érdekében, hogy a kezünkkel ne vihessünk át szennyezést máshova!

5

A májak átsütési ideje a májdarabok méretétől függően 2 percnél több is lehet. Vékony villával, hústűvel óvatosan szúrjunk meg egy vastagabb darabot, és ha már nem véres lé „buggyan ki”, akkor a közepe is átsült!

6

Nyers hús kezelése után mindig mossunk kezet, annak érdekében, hogy a kezünkkel ne vihessünk át szennyezést más felületekre, vagy ételekre!

7

A belsőségekből készült ételek a romlandó ételek közé tartoznak, ezért a készételt lehetőleg frissen együk meg, vagy gyorsan lehűtve hűtőben tároljuk, de még aznap fogyasszuk el!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Itt a hőségriadó!

eteltcsakokosan

Rántott hús nélkül nincs lagzi?

eteltcsakokosan

Hogyan tároljuk a szőlőt?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató