Ételtcsakokosan

Almaecet

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

Az almaecetnek rendkívül sok pozitív hatása van a szervezetünkre. Fontos azonban odafigyelni arra, hogy soha ne fogyasszuk hígítatlanul. Ez maradandó károsodásokat okozhat a nyelőcsőben, hiszen az ott lévő lágy szöveteket tönkreteszi a tömény sav. Magas savtartalma a fogak elszíneződését, érzékennyé válását eredményezheti, ezért érdemes fogyasztás után kiöblíteni a szájat.

2

A fogmosás a fogyasztást követő fél órában nem javasolt, hiszen az almaecet kémhatása miatt a zománc puhábbá válik, ilyenkor az erős súrolás hatására könnyen megsérülhet. Az almaecet befolyásolhatja egyes gyógyszerek hatását, ezért rendszeres gyógyszerszedés mellett érdemes kikérni orvos tanácsát a diéta megkezdése előtt.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Konkrét – Mindenmentes élelmiszer nincs!

eteltcsakokosan

Mit tegyek a vendégség után megmaradt ételekkel, meddig fogyaszthatóak biztonsággal?

eteltcsakokosan

Melyik krumpli mire jó?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató