Ételtcsakokosan

A mozgás öröme

2014. május 18.

tánc1Vasárnap reggel 6 óra. Csörög az óra. Most hétköznap van vagy hétvége?

Persze hétvége van, de Pannusnak tánc-fellépése lesz egy zuglói rendezvényen, erre a korai ébredés.

Monotonan kezdem a reggeli rutint, az ébresztést, a reggeli teendőket, míg lassan ráébredek, hogy ez a nap nem olyan, mint egy hétköznapi ébredés…ez most jó, ez most izgalmas!

A mozgás szeretete nagy ajándék. Ezt is gyermekkorban kell megszerettetni, elfogadtatni, az igényt kialakítani.

Ebben nekem sajnos nem volt részem. Ének-zenei iskolába jártam, ahol heti nyolc alkalommal volt énekóra, karének, heti kettő hegedű, meg furulya óra, aztán az egyik neves gimibe jártam hétfőnként zenekarba. Heti kettő néptánc, majd társastánc…ebbe hogy is férhetett volna bele még sport?

Tudom a tánc is sport, de nekem nem maradt meg felnőtt koromra ez szenvedély, pedig kicsinek és kamaszként is nagyon imádtam.

Most Panna van így, imád táncolni! Emellett kicsit sportol is, meg úszni jár. Hogy ebből mi marad meg a felnőtt korra, nagyon sok múlik rajtunk is.

A reggel hűvös volt. Egy kislány az anyukája karjában aludt még, majd később a 4 éves korosztályban láttam szólóban táncolni 🙂

Pannusék nagy örömmel ölelték egymást, amikor reggel találkoztak az osztálytársakkal, hamar ráhangolódtak a feladatra, és várták a nézőtéren, hogy tizedikként a színpadra szólítsák őket. A tánc is és a zene is lenyűgöző volt. Libabőrös lettem a látványtól, a hatástól, jó volt látni, hogy jól érzi magát, és hogy az egész csapat is jól érzi magát, élvezik, amit csinálnak.

A terem megtelt, jöttek a minik, a kicsik, a nagyok. Együtt mozogtak, táncoltak épek és fogyatékkal élők, és mi tapsoltunk mindenkinek. Több, mint 1400 fellépő jelent meg ezen a rendezvényen!tánc2

A mozgás öröme eljut a lélekhez és a testhez egyaránt! Fontos, hogy mit és hogyan eszünk. Fontos, hogy milyen élelmiszert, hol veszünk. Fontos, hogy tudatosak legyünk a táplálkozás terén. De nagyon fontos az is, hogy a sport segít helyre hozni a testünk ellen elkövetett kisebb bűnbeeséseket. Segít a napi stresszt feloldani, és segít helyreállítani a harmóniát, ami ott van bennünk, csak néha nem hisszük el, hogy ez így van 🙂

Az már csak hab a tortán, hogy arany éremmel tértünk ma haza a táncversenyről!! 🙂

Kapcsolódó tartalmak


Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Biztonság – forró napokon is

Itt a nyár, a forróság, olvadozunk, mint a vaj. Ilyenkor még nagyobb odafigyelést igényel egy kerti parti menüjének megtervezése, előkészítése. Milyen ételekkel és hogyan készüljünk a forró napokra, hogy ne egy gyomorrontás vessen véget a nyaralásnak?
Tovább olvasom

Related posts

Biztonságosak a fagyasztott élelmiszerek?

eteltcsakokosan

Zöldfűszerek a kertből

eteltcsakokosan

Hidrogén-peroxiddal szennyezett pudingot vontak ki a forgalomból

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató