Kisüzemben teljesen kézzel gyártott tartósító- és adalékanyag mentes fűszereket állítanék élő. A “kézműves” kifejezést ráírhatom a csomagolásra vagy külön engedély kell hozzá?
Amennyiben kézi készítésű (nem iparszerűen előállított) a termék és megfelel a 74/2012. (VII.25.) VM rendelet 6.§-ának (a Magyar Élelmiszerkönyv 2-109 sz. irányelv figyelembe vételével), akkor „kézműves” termékként jelölhető.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom