Ételtcsakokosan

A "kézműves" kifejezést ráírhatom…?

2019. november 12.

Kisüzemben teljesen kézzel gyártott tartósító- és adalékanyag mentes fűszereket állítanék élő. A “kézműves” kifejezést ráírhatom a csomagolásra vagy külön engedély kell hozzá?

Amennyiben kézi készítésű (nem iparszerűen előállított) a termék és megfelel a 74/2012. (VII.25.) VM rendelet 6.§-ának (a Magyar Élelmiszerkönyv 2-109 sz. irányelv figyelembe vételével), akkor „kézműves” termékként jelölhető.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Miben vigyem haza?

eteltcsakokosan

Konyhai gépek és a higiénia

eteltcsakokosan

Disznót vágna? Tippek, praktikák a biztonságos előkészületekhez

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató