Ételtcsakokosan

A hatékony bevásárlás titka

2018. november 13.

A bevásárlóközpontok világában élünk, minden megkapható, és egyik-másik nyitva is van éjjel-nappal. A bőség zavarában sokszor előfordul, hogy sem a pénztárcánkat, sem a drága időnket nem kímélve, hosszú órákat töltünk vásárlással.

A tudatosabb fogyasztók bevásárlólistával járnak, de ez ajánlott mindenki számára is. Nem kevés pénzt és időt lehet megtakarítani úgy, hogy ha tudatosan előkészítjük, mi is kerüljön a kosarunkba és az asztalunkra.
A tudatos vásárlás a konyhában, sőt már előtte, a fejünkben elkezdődik. Az áruházak marketingje a fogyasztói társadalmon alapszik. Mindenből minél többet, minél mutatósabbat igyekszik kitenni, hogy nehéz legyen a fogyasztónak, a vásárlónak ellenállni. Erős „csapást” mérhetnek ránk az „egyet fizet, kettőt vihet”, vagy a „vödörben olcsóbb a narancs” vagy a „2+1 ingyen” akciók, vagy a kapcsolt termékes csomagok. Ne dőljünk be ezeknek!
A bevásárlólista a régi idők óta bevált és nagyon hasznos vásárlási kellék volt! Otthon gondoljuk végig, mit szeretnénk a héten főzni (reggeli, ebéd, vacsora), és kizárólag ezeket, az ezekhez szükséges alapanyagokat vásároljuk meg. Így tervezhetővé válik az otthoni költségvetés is.
Ha van lehetőség az otthoni tárolásra, akkor nagyobb kiszerelésben, csomagolásban érdemes megvenni a tartós élelmiszereket.
Éhesen soha nem szabad vásárolni! Mindannyiunknak van ebben tapasztalata, amikor az éhség vezeti a vásárlást és nem a tudatunk.
A hölgyek körében különben gyakoribb a bevásárlólista készítése, mint az urak esetében.  Egy tanulmány szerint a nők 71%-a, a férfiak 59%-a válaszolta azt, hogy használ listát a bevásárláshoz.
Aki eddig nem tette, talán a fentieket végiggondolva egyszer kipróbálja majd, talán meg is szereti ezt az előnyös „vásárlási módszert”!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Miért tesznek minden hústermékbe valamilyen cukrot?…

eteltcsakokosan

Az egészséges bodzaszörp

eteltcsakokosan

Rejtett zugok a konyhában

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató