Ételtcsakokosan

Szolnoki Máté mézeskalács receptje

2016. január 28.

Hozzávalók:SzolnokiMáté12éves

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 25 dkg méz
  • 1 tojás
  • 2 tk fahéj
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 1 tk szegfűszeg
  • 1 ek nesquik kakaópor

Elkészítése:

A mézet és a margarint vízgőz felett folyósítjuk. Egy tálba szitáljuk a száraz hozzávalókat. Erre ráöntjük a mézes keveréket, majd beleütjük a tojást. 1 éjszakát hűtőben pihentetjük. Sütés előtt 1 órával kivesszük. Vékonyra nyújtjuk, szaggatjuk és 180°C fokos sütőben pár perc alatt megsütjük.

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Tudod melyik olajat, mire használd fel?

eteltcsakokosan

Miért keserű?…

eteltcsakokosan

Zsázsa az ablakban

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató