Ételtcsakokosan

Nagy Attila mézeskalács receptje

2016. január 27.

Bögrés mézeskalács (rögtön puha és süthető)NagyAttila6éves
Hozzávalók:

  • 8 bögre (2,5dl-es) finomliszt
  • 1,5 bögre porcukor
  • 3 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 30 dkg vaj vagy margarin
  • 1 bögre méz
  • 3 tojás

A száraz alapanyagokat összekeverjük egy nagy tálban. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat, a tojást és a mézet. Rövid kavarás után kezünkkel homogén tésztává gyúrjuk, melyet lisztezett deszkán nagyjából fél cm vastagra nyújtjuk. Formázzuk, szaggatjuk majd sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon (alul.felül sütéssel ) pontosan 10 percig sütjük. Fontos a sütési idő betartása mert csak így lesznek a figurák puhák.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

#8. A lisztnek minőségmegőrzési ideje van

eteltcsakokosan

Milyen élelmiszereket nem jó főtten lefagyasztani?…

eteltcsakokosan

Mire ügyeljünk citrusfélék fogyasztása előtt?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató