Aranyszínű gyömbéres mézeskalács
Hozzávalók:
- 17 dkg sima liszt
- 1 teáskanál örölt gyömbér
- 1 teáskanál örölt fahéj
- 1 teáskanál szegfűszeg
- 6dkg vaj darabokra vágva
- 10 dkg méz
- 1 tojássárgája felverve
- fél teáskanál szódabikarbóna
A lisztet, a szódabikarbónátés a fűszereket egy tálba szitáljuk. A vajat finomra elmorzsoljuk a lisztes keverékkel, vagy robotgéppel összedolgozhatjuk. Hozzáadjuk a mézet, a tojássárgáját, és kézzel vagy géppel addig keverjük, amíg szilárd tésztát kapunk. Becsomagoljuk és a hűtőbe tesszük, mielőtt formázni kezdjük.
Csokoládés mézeskalács
Hozzávalók:
- 17 dkg sima liszt
- 2 teáskanál mézeskalács
- 3 dkg kakaópor
- 7 dkg vaj darabokra vágva
- 8 dkg méz
- 1 tojás
- 1 teáskanál örölt gyömbér
- 1 teáskanál örölt fahéj
A lisztet, a szódabikarbónátés a fűszereket és a kakaót egy tálba szitáljuk. A vajat finomra elmorzsoljuk a lisztes keverékkel, vagy robotgéppel összedolgozhatjuk. Hozzáadjuk a mézet, a tojássárgáját, és kézzel vagy géppel addig keverjük, amíg szilárd tésztát kapunk. Becsomagoljuk és a hűtőbe tesszük, mielőtt formázni kezdjük.
Ha kiszaggattuk, tojássárgájával megkenjük a tetejét és díszítésnek tehetünk rá, aszalt áfonyát, mazsolát, aranymazsolát, kókuszt stb. Majd készre sütjük