Ételtcsakokosan

Epersaláta másképp

2015. május 11.
ruccola_eper-300x214

Benne vagyunk az eperszezonban, egyre több helyen és egyre olcsóbban jutunk hozzá friss magyar eperhez. Rengeteg étel készíthető ebből a piros gyümölcsből: torta és egyéb édességek, gyümölcs joghurt vagy lekvár. Most egy olyan receptet mutatunk be, ahol sós ízekkel párosítjuk az édes epret.

ruccola_eper-300x214

Hozzávalók

  • 100 g rukkola
  • 1 db avokádó
  •  2 csomag mini mozzarella
  • 250 g eper
  • só, frissen őrölt bors
  • oliva olaj
  • ízlés szerint balzsam vagy sherry ecet
  • kb. 1 evőkanál citromlé

Elkészítése

A rukkolát alaposan lemossuk és lecsepegtetjük, kis darabokra tépve egy tálba halmozzuk. Előkészítjük a gyümölcsöket: az avokádót megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk, az epret megmossuk, kicsumázzuk és negyedeljük. Egy tálban citromlével elkeverjük a felaprított gyümölcsöket, majd a mozzarellával együtt elrendezzük a rukkolán, sóval és borssal, valamint oliva olajjal és ecettel ízesítjük.

Frissen tálaljuk, pirított bagettet érdemes mellé felszolgálni.

Élelmiszerbiztonsági tanácsok:

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet, megbízható beszerzési forrás.
  • Figyeljünk a mozzarella fogyaszthatósági idejére.
  • A salátát és a gyümölcsöket alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.
  • A daraboláshoz külön erre a célra rendszeresített vágódeszkát használjunk.
  • Mivel a saláta nyersen kerül elfogyasztásra, különösen ügyeljünk a tisztaságra!

Az eperszezonban is érdemes figyelni a gyümölcs eredetére, részletes információt itt olvashatnak.

Kép és recept forrása: Homebisztro.com

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Grillezett zöldségek

eteltcsakokosan

Az újbor ünnepe

eteltcsakokosan

Vigyázz a bolygóra, de az élelmiszer-biztonságra is!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató