Ételtcsakokosan

elbiztstrategialogo
 
Kreatív és tudományos pályázatok iskolásoknak és diákoknak
 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ismeretterjesztő, kreatív és tudományos pályázatokat hirdet iskolások, diákok és fiatal kutatók számára. Célunk, hogy a fogyasztók már gyermekként, az adott életkornak megfelelő részletességgel megismerkedjenek azokkal a fogalmakkal, folyamatokkal és szabályokkal, amelyek révén egyre tudatosabbak lesznek. A verseny révén a kisebbek játékos és élvezetes módon kapnak segítséget biztonságos fogyasztói és fogyasztási szokásaik kialakításához, mindezt úgy, hogy egy kis utánajárásnak, saját „kutatómunkának” kell megelőznie versenymunkájuk elkészítését. A pályázatok révén továbbá célunk az is, hogy a magyarországi élelmiszerlánc-biztonság fejlesztését megalapozó tudományos műhelymunkába bevonjuk azokat a diákokat, fiatal kutatókat is, akik a tudományban megszokott kritikai kérdésfeltevéssel közelítenek a jelenlegi rendszer működéséhez, új ötletekkel, elképzelésekkel rendelkeznek, amelyeket képesek megvalósítani, ha kellő szakmai támogatást és erőforrásokat kapnak hozzá. A jelentkezők bármely tudományterületről pályázhatnak.

A pályázatokat 3 kategóriában, életkor szerint hirdettük meg. Az általános iskolásoktól (1-8. osztályosok) hagyományos technikával készült rajzot, illetve számítógépes grafikát várunk, a középiskolásoktól (14-19 éves korig) pedig fotósorozatot, videót vagy képregényt. A diákok és a fiatal kutatók (35 éves korig) olyan pályaművel pályázhatnak, amely beazonosít egy létező, élelmiszer-biztonsághoz kapcsolódó problémát, majd felvázol egy megoldási javaslatot és kutatási tervet is ad. E kategóriában nincs formai megkötés. Hazai és határon túliak is pályázhatnak magyar és angol nyelven írt munkájukkal.

A pályázatok benyújtási határideje: 2013. szeptember 30.

Mindhárom pályázati kiírás teljes szövege a letölthető szükséges dokumentumokkal együtt elérhető a NÉBIH honlapjáról: http://www.nebih.gov.hu/aktualitasok/palyazatok.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Birs

eteltcsakokosan

Lakodalom okosan

eteltcsakokosan

Iskoláskorú gyermekek, serdülők folyadékigénye

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató