Milyen engedély kell ahhoz, hogy piacon tejet-sajtot árulhassak?
Amennyiben a tej saját termelésből, és a sajt ennek feldolgozásából származik, az értékesítés és a sajt előállítás kistermelőként végezhető, nyilvántartásba vételt követően, az erre vonatkozó szabályok betartásával. A kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és értékesítés feltételeiről szóló 52/2010 (IV. 30.) FVM rendelet lehetőséget biztosít arra, hogy regisztrált kistermelő kis mennyiségű, saját maga által megtermelt alapterméket, illetve abból saját maga által előállított élelmiszert értékesítsen. A kistermelői élelmiszer előállítás és forgalmazás feltételeiről általános tájékoztatás olvasható a NÉBIH honlapján
https://portal.nebih.gov.hu/web/guest/-/tajekoztato-a-kistermeloi-elelmiszertermeles-eloallitas-es-forgalmazas-felteteleirol
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom