A tejsavó- és a tejsavófehérje-por között mi a különbség?
A tejsavó a tejalvadás során keletkezik, a túró- és sajtgyártás mellékterméke. Ezen folyékony tejsavó „finomítása” (szűrés/ioncsere/mikrofiltráció: laktóz- és zsírrészek eltávolítása; magas hőmérsékletű szárítás: fehérje denaturálás) útján állítják elő a tejsavófehérje-port.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom