Ételtcsakokosan

Virágzó teák

2017. október 20.

A Virágzó Teák kultúrája az elmúlt 20 évben indult el Kínából, Indiából és Sri Lankáról. Minden egyes teát válogatott tealevelekből formálnak és kötnek virágbimbó formába. A teagumókat kora tavasszal gyűjtik össze mielőtt kinyílnának majd az aprólékosan válogatott levelekket kötözik össze. Ezeket a művészi pontossággal elkészített teavirágokat órákig áztatják jázmin esszenciában ettől lesz ízük még kellemesebb. Ennek az alapos előkészítő munkának köszönhető, hogy a forró vízbe rakott tea gumóból kinyílva egy fantasztikus tavaszi virágcsokor látványa tárul elénk saját teás csészénkben.

Chinese Floral Tea

Virágzó Tea elkészítése

Elkészítésekor nagyon fontos, hogy megfelelően forró legyen a víz. A forrásba lévő vízzel először kiöblítjük az üveg teás kancsónkat, majd beleöntjük a vizet. Ezután beledobjuk a Virágzó Tea gumót. Ha nem megfelelő a víz hőmérséklete, akkor a tealevelek lassabban nyílnak szét. A gumó teleszívja magát vízzel, ezután a kancsó aljára süllyed, előfordul, hogy újra feljön a felszínre, de végül lemerül a kancsó aljára és kibontakozik egy tealevelekből és különböző szárított növényekből álló “virágkompozíció”.

A teavirágot a kancsó alján hagyva többször is újra forrázhatjuk, így akár 1.5 – 2 l tea is nyerhető egy teagumóból. Ha nem egy alkalommal szeretnénk többször forrázni a virágot, a forrázások közti időben vegyük ki a virágot folyadékból és tartsuk száraz helyen, hogy ne ázzon ki a tartalma. A többszöri forrázást egy napon belül javasoljuk.

Ha kinyílt virágot szeretnénk megőrizni, helyezzük egy hidegvízzel töltött üvegpohárba vagy vázába, így akár még több héten át is gyönyörködhetünk benne.

Forrás: viragzotea.hu

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Így válassz zamatos gyümölcsöt!

eteltcsakokosan

Piacon is biztonságosan

eteltcsakokosan

Sütemények dúsítója

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató