Ételtcsakokosan

Teakenyér

2017. január 16.
teabread

Még ha nem is szokás Magyarországon a délutáni teázás, akkor is készítsünk teakenyeret és eszegessük tea mellé … akár reggelire 🙂
Hozzávalók: teabread

  • 14 dkg vaj
  • 14 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 14 dkg mazsola
  • 5 dl citromlé
  • 1 ek rum
  • 14 dkg liszt

A vajat, a cukrot 4 tojássárgával habosra keverjük. Hozzátesszük a rumot, a citromlevet, valamint az előre megmosott és beáztatott mazsolát. Beleszitáljuk a lisztet, külön felverjük a tojások fehérjét és óvatos mozdulatokkal összekeverjük. Püspökkenyérformát vagy kenyérformát vajjal kikenünk, kilisztezzük és középmeleg sütőben 1 órán át sütjük.

Forrás: katielovescooking.wordpress.com

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Vajon avas?…

eteltcsakokosan

Miért írnak percre pontos szavatossági időt…?

eteltcsakokosan

Matricákkal és nyomozással indul a Nébih Viber kampánya

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató