Ételtcsakokosan

Mogyorós sárgarépa-torta

2017. január 23.

Különleges répatorta receptet kaptunk a 7 éves Mercédesztől, amelyben csupa egészséges alapanyag van.

repatorta-dioval
A kép illusztráció. Forrása: eletmodszer.com

Hozzávalók

  • 30 dkg sárgarépa
  • 4 tojás
  • 25 dkg őrölt mogyoró
  • 15 dkg méz
  • 2 evőkanál liszt
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • 1/2 citrom leve
  • 1 kávéskanál sütőpor

Elkészítése

  1. Keverd habosra a tojássárgákat a mézzel.
  2. Keverd bele a habos masszába a reszelt sárgarépát, a mogyorót, a lisztet, és a sütőport.
  3. Add hozzá a fahéjat meg a citromlét.
  4. Verd fel kemény habbá a tojásfehérjét, és keverd el óvatosan.
  5. A tortaformát kend ki margarinnal. 175 fokra felmelegített sütőben a torta 50-60 perc alatt sül meg.
  6. Kihűlés után díszítsd a tortát tejszínhabbal, vagy porcukorral, vagy apró marcipán-sárgarépákkal.

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Celeb séfek vs élelmiszerbiztonság

eteltcsakokosan

Ezekre figyelj citrusfélék fogyasztása előtt!

eteltcsakokosan

Mézédes mámor

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató