Ételtcsakokosan

9 természetes szer, ami magába szív minden szagot a hűtőben

2014. október 28.

A hűtőszekrényben nem csupán akkor lehet kellemetlen szag, ha szinte már életre kelnek azok az élelmiszerek, melyeket benne tárolsz. A sajátos hűtőszag mellett az ételek illatának keveredése is eredményezhet furcsa aromát –  a következő szerekkel mindezt nemcsak kezelheted, de meg is előzheted!

Hand cleaning refrigerator

  1. A faszén nemcsak a nedvességet, de a rossz szagokat is magába szívja. Elég, ha egy vagy két darabot a hűtőbe teszel.
  2. Bár önmagában nincs kellemes illata, az ecet a szagok semlegesítésére kiválóan alkalmas. Tegyél belőle egy fél kávéscsészényit a hűtőbe, vagy cseppentsd tiszta szivacsra.
  3.  A só a feng shui szerint magába szívja a rossz energiákat – emellett a szagok ellen is hatékony. Tegyél egy kis tállal a hűtőbe.
  4.  Hogy megőrizd a hűtő friss illatát, tegyél be egy tasak szódabikarbónát, kinyitva.
  5.  Az illóolajokkal becsepegtetett, nedves vattacsomó vagy szivacs nemcsak beszívja a szagokat, de illatosít is.
  6.  A kávé az egyik legjobb szagsemlegesítő, nem véletlenül teszik ki a parfümériák polcaira. Tegyél egy csésze kávébabot a hűtőbe.
  7. A kávébab mellett a kávézacc is alkalmas a szagok eltüntetésére, ráadásul hatékonyabb is.
  8.  A citromnak – illetve a többi citrusnak – nemcsak illatosító vagy tisztító szerep juthat a hűtőben, de remek szagelszívó is. Tárold félbevágva.
  9.  A paradicsomlé az enyhe szagok beszívására alkalmas. Tegyél belőle egy pohárral a hűtőbe.

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

10 tanács a biztonságos uzsonnához

eteltcsakokosan

Segítség elkezdődött az iskola!

eteltcsakokosan

Mit és hogyan tárolunk a kamrában?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató