Ételtcsakokosan

Zagyi Viktor mézeskalács receptje

2016. január 27.

ZagyiViktor5évesHozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1/2 bögre porcukor
  • 7 dkg vaj vagy margarin
  • 1/4 bögre méz
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csapott evőkanál mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítése:

A margarint és a mézet egy picit megolvasztjuk, így könnyebb lesz vele dolgozni, majd az összes hozzávalót egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amit összekeveredtek a hozzávalók, már nyújthatjuk is. Körülbelül 3 mm vastagsígóra nyújtjuk és különböző formákat szúrunk ki belőle. 170°C fokon, 8-10 perc alatt készre sütjük. A cukorkákat még sütés előtt nyomkodjuk bele a tésztába.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A zsenge zöldborsó

eteltcsakokosan

Felhasználható még?…

eteltcsakokosan

Endívia

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató