Ételtcsakokosan

Zagyi Viktor mézeskalács receptje

2016. január 27.

ZagyiViktor5évesHozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1/2 bögre porcukor
  • 7 dkg vaj vagy margarin
  • 1/4 bögre méz
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csapott evőkanál mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítése:

A margarint és a mézet egy picit megolvasztjuk, így könnyebb lesz vele dolgozni, majd az összes hozzávalót egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amit összekeveredtek a hozzávalók, már nyújthatjuk is. Körülbelül 3 mm vastagsígóra nyújtjuk és különböző formákat szúrunk ki belőle. 170°C fokon, 8-10 perc alatt készre sütjük. A cukorkákat még sütés előtt nyomkodjuk bele a tésztába.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Miért nem lehet az alternatív gabonákból önmagukban tésztát készíteni?

eteltcsakokosan

Hűtőtáskák kavalkádja

eteltcsakokosan

Vajon mi az a kuszkusz?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató