Ételtcsakokosan

Újra vetőmagot osztanak

2013. március 29.
Fotolia_42544342_S-300x200

Fotolia_42544342_S-300x200

Elkezdődött a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány 2013-as vetőmagosztási akciója.

A tervek szerint az idén összesen 35 ezer 269 család részesül a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány vetőmag- és kisállat-támogatásából – tájékoztatta az MTI-t az alapítvány kuratóriumának elnöke abból az alkalomból, hogy csütörtökön a Heves megyei Kömlőn indítják útjára a vetőmagosztást.

Hegedűs Zsuzsa közölte, hogy az idén újabb 83 települést és 7535 családot vonnak be a mini háztáji megteremtésére irányuló programjukba.

A Minden gyerek lakjon jól! kezdeményezés célja, hogy társadalmi összefogással biztosítsa a leginkább veszélyeztetett térségekben az éhező, illetve hiányosan táplált gyermekek számára a megfelelő ennivalót az iskolai étkeztetés keretében.

Mindannyian felelősek vagyunk azokért a gyermekekért, akik ebbe az országba születnek – jelentette ki a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány kuratóriumi elnöke a Heves Megyei Kömlőn, az idei vetőmagosztási akció első helyszínén.

Hegedűs Zsuzsa elmondta, a leghátrányosabb helyzetű gyermekek jogosultak ugyan az ingyen étkeztetésre, de az állami fejkvóta nem elég ahhoz, hogy ennek keretében biztosítani tudják számukra a fehérje- és vitamindús táplálékot.

Forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Egészséges reggeli

eteltcsakokosan

A tisztógató

eteltcsakokosan

Nyári nagy vendégvárás

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató