Ételtcsakokosan

SÜTŐTÖK-KRÉMLEVES

2013. október 8.

Hozzávalók:

  • 1 sütőtök
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • tejszín, szerecsendió
  • pirított tökmag

Elkészítés:

A sütőtököt hámozzuk meg és vágjuk apró darabokra. Egy lábosban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és tegyük rá a tököt, majd engedjük fel annyi vízzel vagy húslével, hogy ellepje. Ízesítsük a fűszerekkel és a tejszínnel ízlés szerint. Végül turmixoljuk össze és tálaláskor szórjuk meg pirított tökmaggal.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Cukorlexikon

eteltcsakokosan

Az ivóvizes palackunkat is ki kell tisztítani!

eteltcsakokosan

Szelídgesztenye fajtabírálat

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató