Ételtcsakokosan

SÜTŐTÖK-KRÉMLEVES

2013. október 8.

Hozzávalók:

  • 1 sütőtök
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • tejszín, szerecsendió
  • pirított tökmag

Elkészítés:

A sütőtököt hámozzuk meg és vágjuk apró darabokra. Egy lábosban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és tegyük rá a tököt, majd engedjük fel annyi vízzel vagy húslével, hogy ellepje. Ízesítsük a fűszerekkel és a tejszínnel ízlés szerint. Végül turmixoljuk össze és tálaláskor szórjuk meg pirított tökmaggal.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Gyerekek a konyhában – hogyan melegítsünk ételt biztonságosan?

eteltcsakokosan

Figyeljünk a környezettudatosságra a konyhában is!

Nagy-RicsoyN

Ideje elkezdeni a kandírozást!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató