Ételtcsakokosan

SÜTŐTÖK-KRÉMLEVES

2013. október 8.

Hozzávalók:

  • 1 sütőtök
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • tejszín, szerecsendió
  • pirított tökmag

Elkészítés:

A sütőtököt hámozzuk meg és vágjuk apró darabokra. Egy lábosban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és tegyük rá a tököt, majd engedjük fel annyi vízzel vagy húslével, hogy ellepje. Ízesítsük a fűszerekkel és a tejszínnel ízlés szerint. Végül turmixoljuk össze és tálaláskor szórjuk meg pirított tökmaggal.

Kapcsolódó tartalmak


Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Biztonság – forró napokon is

Itt a nyár, a forróság, olvadozunk, mint a vaj. Ilyenkor még nagyobb odafigyelést igényel egy kerti parti menüjének megtervezése, előkészítése. Milyen ételekkel és hogyan készüljünk a forró napokra, hogy ne egy gyomorrontás vessen véget a nyaralásnak?
Tovább olvasom

Related posts

Állat a konyhában?

eteltcsakokosan

Javul a menza

eteltcsakokosan

Rántott hús nélkül nincs lagzi?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató