A liba kiváló fehérjeforrás, de zsírtartalma miatt érdemes csak mértékkel fogyasztani. Húsa sötét színű, rostos, az úgynevezett barna húsú szárnyasok közé sorolhatjuk. Aromája és illata erőteljesebb, ezt vegyük figyelembe a libahúsból készült ételek elkészítésekor. A fiatal állatok húsa zsenge és ízletes, ezért a kisebb madarakat egyben sütve is el lehet készíteni, míg a nagyobbakat célszerű részeikre bontva párolni vagy sütni.
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
- 30 dkg libamáj,
- 1 gerezd összezúzott fokhagyma,
- 2 fej lila hagyma,
- citrom, só, őrölt fekete bors, őrölt pirospaprika,
- libazsír
ELKÉSZÍTÉS:
A májat megmossuk, leszedjük róla a hártyát, kis szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük. Bekenjük zúzott fokhagymával, borsozzuk és pár órára a hűtőbe tesszük. Egy serpenyőben libazsírt forrósítunk, beletesszük a májat, lefedjük, és lassú tűzön sütjük. Körülbelül 15 perc elteltével ellenőrizzük tűpróbával, hogy belül is teljesen átsült-e. Ha készre sült, csak ezek után sózzuk és szórjunk rá pirospaprikát. Amíg a máj sül, karikára vágjuk a lila hagymát, sózzuk, borsozzuk és citromot csepegtetünk rá. Paradicsommal, paprikával, pici salátával elrendezve tálalhatjuk.
Kép forrása: coffeinmentas.hu
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattintson a Receptorra