Ételtcsakokosan

Sült libamáj

2013. november 10.

A liba kiváló fehérjeforrás, de zsírtartalma miatt érdemes csak mértékkel fogyasztani. Húsa sötét színű, rostos, az úgynevezett barna húsú szárnyasok közé sorolhatjuk. Aromája és illata erőteljesebb, ezt vegyük figyelembe a libahúsból készült ételek elkészítésekor. A fiatal állatok húsa zsenge és ízletes, ezért a kisebb madarakat egyben sütve is el lehet készíteni, míg a nagyobbakat célszerű részeikre bontva párolni vagy sütni.

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:IMG_3788

  • 30 dkg libamáj,
  • 1 gerezd összezúzott fokhagyma,
  • 2 fej lila hagyma,
  • citrom, só, őrölt fekete bors, őrölt pirospaprika,
  • libazsír

ELKÉSZÍTÉS:

A májat megmossuk, leszedjük róla a hártyát, kis szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük. Bekenjük zúzott fokhagymával, borsozzuk és pár órára a hűtőbe tesszük. Egy serpenyőben libazsírt forrósítunk, beletesszük a májat, lefedjük, és lassú tűzön sütjük. Körülbelül 15 perc elteltével ellenőrizzük tűpróbával, hogy belül is teljesen átsült-e. Ha készre sült, csak ezek után sózzuk és szórjunk rá pirospaprikát. Amíg a máj sül, karikára vágjuk a lila hagymát, sózzuk, borsozzuk és citromot csepegtetünk rá. Paradicsommal, paprikával, pici salátával elrendezve tálalhatjuk.

Kép forrása: coffeinmentas.hu

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattintson a Receptorra

receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Biztonság – forró napokon is

Itt a nyár, a forróság, olvadozunk, mint a vaj. Ilyenkor még nagyobb odafigyelést igényel egy kerti parti menüjének megtervezése, előkészítése. Milyen ételekkel és hogyan készüljünk a forró napokra, hogy ne egy gyomorrontás vessen véget a nyaralásnak?
Tovább olvasom

Related posts

Tarolt a budapesti csapat

eteltcsakokosan

A konyha legszennyezettebb pontjai

eteltcsakokosan

Étkezési etikett gyorstalpaló

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató