Ételtcsakokosan

Puszedli

2017. január 18.

A puszedlit a 4 éves Anna készítette, íme a recept!P1080900

Hozzávalók:

  • 12 dkg margarin
  • 20 dkg méz
  • 1 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • ½ teáskanál őrölt szegfűszeg

A margarint a mézzel egy tálba világosra, habosra keverjük. Beleütjük a tojást. Egy másik tálba elkészítjük, összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a gyömbért és a szegfűszeget, majd összeöntjük őket és addig keverjük a hozzávalókat, míg kemény tésztát kapunk. Átrakjuk egy vékonyan belisztezett deszkára és simára gyúrjuk. Egy hurka formát készítünk belőle és alufóliába csomagoljuk, majd minimum 30 percre, de akár 1-2 napra is hűtőbe tesszük. Kivéve sréhen felvágjuk, tepsire tesszük és aranybarnára sütjük.

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Kívül belül szépít az uborka

Az uborka levelét, termését és gyökerét már régóta hasznosítják az ismert jótékony hatásai miatt. Nagyon gazdag ásványi anyagokban, főként foszfor, kálium, magnézium, nátrium és vastartalma jelentős, ezen kívül sokféle vitamint is tartalmaz.
Tovább olvasom

Páratlan páros – cseresznye és meggy

Május és június nem telhet el anélkül, hogy cseresznye és meggy ne kerüljön az asztalunkra. A piacon és a kertekben nagyon sokféle fajtával találkozhatunk és nem is mindig könnyű eldönteni elsőre, hogy melyikkel van dolgunk, különösen akkor, ha a cseresznye és a meggy vérvonala keveredik.
Tovább olvasom

Related posts

Szeptemberi frissesség

eteltcsakokosan

Piknik 1934-ből

eteltcsakokosan

Kérdések Önöktől

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató