Ételtcsakokosan

Puszedli

2017. január 18.

A puszedlit a 4 éves Anna készítette, íme a recept!P1080900

Hozzávalók:

  • 12 dkg margarin
  • 20 dkg méz
  • 1 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • ½ teáskanál őrölt szegfűszeg

A margarint a mézzel egy tálba világosra, habosra keverjük. Beleütjük a tojást. Egy másik tálba elkészítjük, összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a gyömbért és a szegfűszeget, majd összeöntjük őket és addig keverjük a hozzávalókat, míg kemény tésztát kapunk. Átrakjuk egy vékonyan belisztezett deszkára és simára gyúrjuk. Egy hurka formát készítünk belőle és alufóliába csomagoljuk, majd minimum 30 percre, de akár 1-2 napra is hűtőbe tesszük. Kivéve sréhen felvágjuk, tepsire tesszük és aranybarnára sütjük.

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Vajon avas?…

eteltcsakokosan

Táplálkozási trendek: holnap és ma – 2. rész

eteltcsakokosan

Milyen vágódeszkát válasszunk?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató