A puszedlit a 4 éves Anna készítette, íme a recept!
Hozzávalók:
- 12 dkg margarin
- 20 dkg méz
- 1 tojás
- 40 dkg liszt
- 1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- ½ teáskanál őrölt szegfűszeg
A margarint a mézzel egy tálba világosra, habosra keverjük. Beleütjük a tojást. Egy másik tálba elkészítjük, összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a gyömbért és a szegfűszeget, majd összeöntjük őket és addig keverjük a hozzávalókat, míg kemény tésztát kapunk. Átrakjuk egy vékonyan belisztezett deszkára és simára gyúrjuk. Egy hurka formát készítünk belőle és alufóliába csomagoljuk, majd minimum 30 percre, de akár 1-2 napra is hűtőbe tesszük. Kivéve sréhen felvágjuk, tepsire tesszük és aranybarnára sütjük.