Ételtcsakokosan

Puszedli

2017. január 18.

A puszedlit a 4 éves Anna készítette, íme a recept!P1080900

Hozzávalók:

  • 12 dkg margarin
  • 20 dkg méz
  • 1 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • ½ teáskanál őrölt szegfűszeg

A margarint a mézzel egy tálba világosra, habosra keverjük. Beleütjük a tojást. Egy másik tálba elkészítjük, összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a gyömbért és a szegfűszeget, majd összeöntjük őket és addig keverjük a hozzávalókat, míg kemény tésztát kapunk. Átrakjuk egy vékonyan belisztezett deszkára és simára gyúrjuk. Egy hurka formát készítünk belőle és alufóliába csomagoljuk, majd minimum 30 percre, de akár 1-2 napra is hűtőbe tesszük. Kivéve sréhen felvágjuk, tepsire tesszük és aranybarnára sütjük.

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Készítsünk rózsalekvárt!

szucseva

12 jó tanács, házi húsfeldolgozáshoz

eteltcsakokosan

Lila káposzta másképp

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató