Ételtcsakokosan

Oktatási honlapot indított a Nébih

2020. június 5.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elindította oktatási honlapját az Élelmiszerbiztonsági Világnap alkalmából.

A nebihoktatas.hu egy olyan platform, ahol a hivatal összegyűjtötte élelmiszerbiztonsági és fenntartható élelmiszerfogyasztás témájú, sokszínű és az elmúlt években folyamatosan gyarapodó szemléletformálási eszköztárának valamennyi elemét. S hogy ne csak a felület legyen friss, a Nébih szakemberei egy új kiadványt és munkafüzetet is összeállítottak a felső tagozatos korosztály számára.
Az élelmiszerlánc biztonsága és fenntarthatósága közös felelősségünk, ezt az üzenetet igyekszik közvetíteni a Nébih, amelyben a tisztességes vállalkozások mellett a vásárlóknak is fontos szerepük van. A Nébih szemléletformáló programjai az óvodásoktól egészen a szenior korosztályig igyekeznek megszólítani a fogyasztókat különböző eszközök – ismeretterjesztő kiadványok, munkafüzetek, tanári segédletek, szabadon szerkeszthető prezentációk, animációs videók, mesekönyv, hangoskönyv stb. – alkalmazásával, amelyek mostantól egy helyen elérhetők. Az anyagokhoz mindenki szabadon hozzáférhet, de kiemelten ajánljuk intézményvezetők, a pedagógusok, a szülők és a különféle tematikus nyári gyerektáborok szervezőinek figyelmébe. Mindezek mellett bemutató óráink beszámolói is megtalálhatók a honlapon.
A június 7-ei Élelmiszerbiztonsági Világnap alkalmából – az új honlap mellett – egy felső tagozatosoknak szóló, élelmiszerbiztonsági témájú Ételt csak okosan! című oktatási kiadvánnyal és hozzá tartozó munkafüzettel is készült a Nébih. A kötetek a legfontosabb ismeretek mellett olyan egyszerű, praktikus fogásokat is tartalmaznak, amelyeket érdemes már gyerekkorban elsajátítani. Segítségükkel ugyanis könnyen elkerülhető, hogy megbetegedjünk az otthonunkban elkészített ételektől. A kiadvány és a munkafüzet egyaránt letölthető a nebihoktatas.hu oldalról. Az iskolák pedig intézményenként 35-35 oktatási csomagot igényelhetnek az oktatas@nebih.gov.hu e-mail címen, amelyeket a diákok a szeptemberi iskolakezdéskor már kezükbe is foghatnak.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Túlélő tojások

eteltcsakokosan

Street food kesztyűs kézzel

eteltcsakokosan

Otthonról hozott dobozok veszélye

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató