Ételtcsakokosan

Oktatási honlapot indított a Nébih

2020. június 5.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elindította oktatási honlapját az Élelmiszerbiztonsági Világnap alkalmából.

A nebihoktatas.hu egy olyan platform, ahol a hivatal összegyűjtötte élelmiszerbiztonsági és fenntartható élelmiszerfogyasztás témájú, sokszínű és az elmúlt években folyamatosan gyarapodó szemléletformálási eszköztárának valamennyi elemét. S hogy ne csak a felület legyen friss, a Nébih szakemberei egy új kiadványt és munkafüzetet is összeállítottak a felső tagozatos korosztály számára.
Az élelmiszerlánc biztonsága és fenntarthatósága közös felelősségünk, ezt az üzenetet igyekszik közvetíteni a Nébih, amelyben a tisztességes vállalkozások mellett a vásárlóknak is fontos szerepük van. A Nébih szemléletformáló programjai az óvodásoktól egészen a szenior korosztályig igyekeznek megszólítani a fogyasztókat különböző eszközök – ismeretterjesztő kiadványok, munkafüzetek, tanári segédletek, szabadon szerkeszthető prezentációk, animációs videók, mesekönyv, hangoskönyv stb. – alkalmazásával, amelyek mostantól egy helyen elérhetők. Az anyagokhoz mindenki szabadon hozzáférhet, de kiemelten ajánljuk intézményvezetők, a pedagógusok, a szülők és a különféle tematikus nyári gyerektáborok szervezőinek figyelmébe. Mindezek mellett bemutató óráink beszámolói is megtalálhatók a honlapon.
A június 7-ei Élelmiszerbiztonsági Világnap alkalmából – az új honlap mellett – egy felső tagozatosoknak szóló, élelmiszerbiztonsági témájú Ételt csak okosan! című oktatási kiadvánnyal és hozzá tartozó munkafüzettel is készült a Nébih. A kötetek a legfontosabb ismeretek mellett olyan egyszerű, praktikus fogásokat is tartalmaznak, amelyeket érdemes már gyerekkorban elsajátítani. Segítségükkel ugyanis könnyen elkerülhető, hogy megbetegedjünk az otthonunkban elkészített ételektől. A kiadvány és a munkafüzet egyaránt letölthető a nebihoktatas.hu oldalról. Az iskolák pedig intézményenként 35-35 oktatási csomagot igényelhetnek az oktatas@nebih.gov.hu e-mail címen, amelyeket a diákok a szeptemberi iskolakezdéskor már kezükbe is foghatnak.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Milyen sört válasszunk?

eteltcsakokosan

Hogy lehetséges importálni?…

eteltcsakokosan

Alap fűszerünk a pirospaprika

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató