Ételtcsakokosan

Mogyorós sárgarépa-torta

2017. január 23.

Különleges répatorta receptet kaptunk a 7 éves Mercédesztől, amelyben csupa egészséges alapanyag van.

repatorta-dioval
A kép illusztráció. Forrása: eletmodszer.com

Hozzávalók

  • 30 dkg sárgarépa
  • 4 tojás
  • 25 dkg őrölt mogyoró
  • 15 dkg méz
  • 2 evőkanál liszt
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • 1/2 citrom leve
  • 1 kávéskanál sütőpor

Elkészítése

  1. Keverd habosra a tojássárgákat a mézzel.
  2. Keverd bele a habos masszába a reszelt sárgarépát, a mogyorót, a lisztet, és a sütőport.
  3. Add hozzá a fahéjat meg a citromlét.
  4. Verd fel kemény habbá a tojásfehérjét, és keverd el óvatosan.
  5. A tortaformát kend ki margarinnal. 175 fokra felmelegített sütőben a torta 50-60 perc alatt sül meg.
  6. Kihűlés után díszítsd a tortát tejszínhabbal, vagy porcukorral, vagy apró marcipán-sárgarépákkal.

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Megkezdődtek az elődöntők

eteltcsakokosan

Ismét a magyar-ukrán határ mellett a vírus

eteltcsakokosan

Ezekre figyelj citrusfélék fogyasztása előtt!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató