Különleges répatorta receptet kaptunk a 7 éves Mercédesztől, amelyben csupa egészséges alapanyag van.
Hozzávalók
- 30 dkg sárgarépa
- 4 tojás
- 25 dkg őrölt mogyoró
- 15 dkg méz
- 2 evőkanál liszt
- csipetnyi őrölt fahéj
- 1/2 citrom leve
- 1 kávéskanál sütőpor
Elkészítése
- Keverd habosra a tojássárgákat a mézzel.
- Keverd bele a habos masszába a reszelt sárgarépát, a mogyorót, a lisztet, és a sütőport.
- Add hozzá a fahéjat meg a citromlét.
- Verd fel kemény habbá a tojásfehérjét, és keverd el óvatosan.
- A tortaformát kend ki margarinnal. 175 fokra felmelegített sütőben a torta 50-60 perc alatt sül meg.
- Kihűlés után díszítsd a tortát tejszínhabbal, vagy porcukorral, vagy apró marcipán-sárgarépákkal.