Miért van mostanában pl. szalámikon vagy más húsételeken feltüntetve, hogy gluténmentes?
Előfordul, hogy glutén tartalmú összetevőt vagy adalékanyagot használnak bizonyos húsipari termékek előállításához (pl. rostokat, keményítőt). Ezt a jogszabályok is megengedik. A „gluténmentes” felirat az arra érzékeny fogyasztóknak szóló tájékoztatás arról, hogy annak a konkrét terméknek az előállításához nem használtak fel gluténtartalmú anyagot.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom