Ételtcsakokosan

Mi kell az üzemeltetéshez…?

2020. április 16.
olvker-1.jpg

Mi kell egy ételautomata üzemeltetéséhez? Milyen engedélyek stb. szükségesek?
Az élelmiszerek forgalmazásával összefüggő bármely tevékenységet végzőt – beleértve az élelmiszer automata üzemeltetését – élelmiszer-vállalkozónak kell tekinteni. A kereskedelmi tevékenység folytatására irányuló szándékot automatából történő értékesítés esetén a kereskedő székhelye szerinti település, Budapesten a kerületi önkormányzat jegyzője felé be kell jelenteni. Bizonyos élelmiszerek – például nyers tej, hűtést igénylő tej és tejtermék, vendéglátóipari termék – forgalomba hozatalához külön engedélyre van szükség, melyet a vállalkozó kérelmére a járási hivatal ad ki. Az élelmiszer-vállalkozó köteles adatait, a végzett tevékenységét, továbbá a tevékenység végzésének helyét bejelenteni a NÉBIH-hez, amely nyilvántartásba veszi az adatokat, és FELIR azonosító számot állapít meg. Az élelmiszer-forgalmazó felügyeleti díjat köteles fizetni. Valamennyi élelmiszer-vállalkozónak be kell tartani az általános higiéniai követelményeket.
Az élelmiszer-forgalmazására vonatkozó kötelezettségek megismeréséhez figyelmébe ajánljuk az alábbi linken elérhető „Élelmiszerekkel kapcsolatos gyakran ismételt kérdések” tájékoztató anyagot.
https://portal.nebih.gov.hu/gyik/elelmiszer/gyakran-ismetelt-kerdesek/elelmiszerbiztonsag

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Biztonságosak-e a tartós élelmiszerek?

eteltcsakokosan

Kerüljük el az élelmiszerpazarlást!

eteltcsakokosan

Tavaszi ropogós

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató