Ételtcsakokosan

Mi kell az üzemeltetéshez…?

2020. április 16.
olvker-1.jpg

Mi kell egy ételautomata üzemeltetéséhez? Milyen engedélyek stb. szükségesek?
Az élelmiszerek forgalmazásával összefüggő bármely tevékenységet végzőt – beleértve az élelmiszer automata üzemeltetését – élelmiszer-vállalkozónak kell tekinteni. A kereskedelmi tevékenység folytatására irányuló szándékot automatából történő értékesítés esetén a kereskedő székhelye szerinti település, Budapesten a kerületi önkormányzat jegyzője felé be kell jelenteni. Bizonyos élelmiszerek – például nyers tej, hűtést igénylő tej és tejtermék, vendéglátóipari termék – forgalomba hozatalához külön engedélyre van szükség, melyet a vállalkozó kérelmére a járási hivatal ad ki. Az élelmiszer-vállalkozó köteles adatait, a végzett tevékenységét, továbbá a tevékenység végzésének helyét bejelenteni a NÉBIH-hez, amely nyilvántartásba veszi az adatokat, és FELIR azonosító számot állapít meg. Az élelmiszer-forgalmazó felügyeleti díjat köteles fizetni. Valamennyi élelmiszer-vállalkozónak be kell tartani az általános higiéniai követelményeket.
Az élelmiszer-forgalmazására vonatkozó kötelezettségek megismeréséhez figyelmébe ajánljuk az alábbi linken elérhető „Élelmiszerekkel kapcsolatos gyakran ismételt kérdések” tájékoztató anyagot.
https://portal.nebih.gov.hu/gyik/elelmiszer/gyakran-ismetelt-kerdesek/elelmiszerbiztonsag

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mennyi ideig tartsam mélyhűtőben…?

eteltcsakokosan

Gyerekek, vásárlás és élelmiszerbiztonság

eteltcsakokosan

Ételek stressz ellen

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató