“Két olyan kedvenc mézes receptet adunk közre,mint pályamunka, amelyet a családunk sokszor kipróbált és nagyon szeret! Mivel 3 kislányunk van, szerencsések vagyunk! Igazi konyhatündérek, sokat segítenek, sütnek főznek!!!”
Az alábbi mézes puszedli és mézes krumpli receptet a 9 éves Hanna és édesanyja küldte be nekünk.
Gyors mézespuszedli Hanna módra
Hozzávalók
- 50 dkg liszt (fele lehet teljes kiőrlésű)
- 15 dkg kristálycukor
- 2 nagy evőkanál méz
- 15 dkg margarin
- 2 egész tojás
- 1 kiskanál szódabikarbóna por
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- és egy korty tej, hogy jól gyúrható legyen!
Elkészítése
Ezeket jó gyorsan összegyúrjuk, pihentetés nélkül a puha tésztát diónyi golyókra formázzuk, majd a tepsibe rakva kicsit meglapítjuk a tetejüket. kb: 12-15 percet sütjük 180°C fokon. Amikor kihűl, mi tojáshabbal színes cukrokkal díszítjük! Nagyon gyors, azonnal puha és viszonylag olcsó recept!
Mézes- borsos Krumplis egytálétel
Hozzávalók
- 1 kg krumpli felkockázva
- 2 fej vöröshagyma + 4 gerezd fokhagyma
- 1 kidney vörös babkonzerv
- 20 dkg savanyított káposzta átmosva, aprítva
- fél kiskanál só, friss őrölt bors, kevés pirospaprika
- 2 evőkanál méz
- kis tejföl a tálaláshoz
Elkészítése
A megtisztított aprított hagymákat kevés olajon egy teflon serpenyőben vagy Wokban megpirítjuk, majd beletesszük a savanyú káposztát és megfuttatjuk kissé, ezután jöhet a kockára vágott krumpli, ezt felöntjük 3 dl vízzel és belerakjuk a fűszereket, néha kevergetjük és amikor elfőtték a levüket, beletesszük a mézet és a babot, most már kisebb hőfokon óvatosan keverve kicsit lepirítjuk, amikor jön az illata akkor kész. Mi kis kanál tejföllel tálaljuk és jó melegen esszük. (Azért csináljuk hús nélkül mert apukám vegetáriánus.) Fél óra alatt kész és nagyon laktató!