Ételtcsakokosan

Mézes receptek Hanna módra

2017. január 23.

“Két olyan kedvenc mézes  receptet adunk közre,mint pályamunka, amelyet a családunk sokszor kipróbált és nagyon szeret! Mivel 3 kislányunk van, szerencsések vagyunk! Igazi konyhatündérek, sokat segítenek, sütnek főznek!!!”
Az alábbi mézes puszedli és mézes krumpli receptet a 9 éves Hanna és édesanyja küldte be nekünk.
Gyors mézespuszedli Hanna módra
Hozzávalók

  • 50 dkg liszt (fele lehet teljes kiőrlésűhanna_mezespuszedli1)
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 nagy evőkanál méz
  • 15 dkg margarin
  • 2 egész tojás
  • 1 kiskanál szódabikarbóna por
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • és egy korty tej, hogy jól gyúrható legyen!

Elkészítése
Ezeket jó gyorsan összegyúrjuk, pihentetés nélkül  a puha tésztát diónyi golyókra formázzuk, majd a tepsibe rakva kicsit meglapítjuk a tetejüket. kb: 12-15 percet sütjük 180°C fokon. Amikor kihűl, mi tojáshabbal színes cukrokkal díszítjük!  Nagyon gyors, azonnal puha és viszonylag olcsó recept!
Mézes- borsos Krumplis egytálétel
Hozzávalókhannakrumplisegytal1

  • 1 kg krumpli felkockázva
  • 2 fej vöröshagyma + 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kidney vörös babkonzerv
  • 20 dkg savanyított káposzta átmosva, aprítva
  • fél kiskanál só, friss őrölt bors, kevés pirospaprika
  • 2 evőkanál méz
  • kis tejföl a tálaláshoz

Elkészítése

A megtisztított aprított hagymákat kevés olajon egy teflon serpenyőben vagy Wokban megpirítjuk, majd beletesszük a savanyú káposztát és megfuttatjuk kissé, ezután jöhet a kockára vágott krumpli, ezt felöntjük 3 dl vízzel és belerakjuk a fűszereket, néha kevergetjük és amikor elfőtték a levüket, beletesszük a mézet és a babot, most már kisebb hőfokon óvatosan keverve kicsit lepirítjuk, amikor jön az illata akkor kész. Mi kis kanál tejföllel tálaljuk és jó melegen esszük. (Azért csináljuk hús nélkül mert apukám vegetáriánus.) Fél óra alatt kész és nagyon laktató!

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mire jó az ételhőmérő?

eteltcsakokosan

A főtt ételek tárolásának művészete

eteltcsakokosan

A legnépszerűbb teafajták I.

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató