Ételtcsakokosan

Mézes palacsinta és mézes zabkása

2017. február 1.

“Szívesen készítem anyuval közösen ezeket az ételeket, mert nagyon szeretem, és könnyű elkészíteni.” írta a 12 éves Zsolt.
Palacsinta banánnal

pancakes-984439_640
A kép illusztráció.

Hozzávalók (12 db):

  • 2 tojás
  • 1 banán
  • 1 kk fahéj
  • 1 evőkanál méz
  • 5 dkg mandula

Elkészítés:

  1. Összevágjuk a mandulát apró darabokra.
  2. Keverőedénybe tesszük a banánt és a fahéjat, hozzá ütjük a tojásokat, és botmixerrel összedolgozzuk. Beleszórjuk az összevágott mandula felét.
  3. Egy serpenyőt felteszünk a tűzre melegedni. Mikor már forró, teszünk egy kevés olajat bele. A tésztát egy kanál segítségével öntjük a serpenyőbe. 2-3 percig sütjük közepes lángon, amíg szép aranybarna nem lesz, és megfordítjuk.
  4. Tálaláskor megszórjuk a mandulával, teszünk rá mézet, és még egy banánt felkarikázunk mellé.

Zabkása mézzel, dióval, almacsipsszel
Hozzávalók (2 főnek):

  • 3 dl zabtej
  • 6 evőkanál zabpehely
  • 1 marék dió
  •  marék alma csipsz
  • 2 evőkanál méz

Elkészítés:

  1. A lábasba öntjük a zabtejet, beleszórjuk a zabpelyhet. Időnként megkeverve főzzük, amíg besűrűsödik.
  2. Közben a diót kézzel kisebb darabokra törjük, egyből a serpenyőbe tesszük és addig pirítjuk, amíg színt kap és fincsi illata nem lesz.
  3. Mikor a kása elkészült levesszük a tűzről, belekeverünk egy kanál mézet. Kiszedjük két kis tálkába, a tetejére szórjuk a diót, az alma csipszet és rácsurgatjuk a maradék mézet.

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:

receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Kívül belül szépít az uborka

Az uborka levelét, termését és gyökerét már régóta hasznosítják az ismert jótékony hatásai miatt. Nagyon gazdag ásványi anyagokban, főként foszfor, kálium, magnézium, nátrium és vastartalma jelentős, ezen kívül sokféle vitamint is tartalmaz.
Tovább olvasom

Páratlan páros – cseresznye és meggy

Május és június nem telhet el anélkül, hogy cseresznye és meggy ne kerüljön az asztalunkra. A piacon és a kertekben nagyon sokféle fajtával találkozhatunk és nem is mindig könnyű eldönteni elsőre, hogy melyikkel van dolgunk, különösen akkor, ha a cseresznye és a meggy vérvonala keveredik.
Tovább olvasom

Related posts

Cukkini – könnyű nyári étkek

eteltcsakokosan

A nagyböjt

eteltcsakokosan

Allergének jelölése az élelmiszerek esetében: a szabályok

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató