“Szívesen készítem anyuval közösen ezeket az ételeket, mert nagyon szeretem, és könnyű elkészíteni.” írta a 12 éves Zsolt.
Palacsinta banánnal
Hozzávalók (12 db):
- 2 tojás
- 1 banán
- 1 kk fahéj
- 1 evőkanál méz
- 5 dkg mandula
Elkészítés:
- Összevágjuk a mandulát apró darabokra.
- Keverőedénybe tesszük a banánt és a fahéjat, hozzá ütjük a tojásokat, és botmixerrel összedolgozzuk. Beleszórjuk az összevágott mandula felét.
- Egy serpenyőt felteszünk a tűzre melegedni. Mikor már forró, teszünk egy kevés olajat bele. A tésztát egy kanál segítségével öntjük a serpenyőbe. 2-3 percig sütjük közepes lángon, amíg szép aranybarna nem lesz, és megfordítjuk.
- Tálaláskor megszórjuk a mandulával, teszünk rá mézet, és még egy banánt felkarikázunk mellé.
Zabkása mézzel, dióval, almacsipsszel
Hozzávalók (2 főnek):
- 3 dl zabtej
- 6 evőkanál zabpehely
- 1 marék dió
- marék alma csipsz
- 2 evőkanál méz
Elkészítés:
- A lábasba öntjük a zabtejet, beleszórjuk a zabpelyhet. Időnként megkeverve főzzük, amíg besűrűsödik.
- Közben a diót kézzel kisebb darabokra törjük, egyből a serpenyőbe tesszük és addig pirítjuk, amíg színt kap és fincsi illata nem lesz.
- Mikor a kása elkészült levesszük a tűzről, belekeverünk egy kanál mézet. Kiszedjük két kis tálkába, a tetejére szórjuk a diót, az alma csipszet és rácsurgatjuk a maradék mézet.
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre: