Örömmel látjuk, hogy a mézes édességek mellé húsos ételek receptjei is érkeznek a Mézes pályázat kapcsán.
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemellfilé
- 4 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4-5 evőkanál méz
- 4-5 evőkanál mustár
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- őrölt bors
- csipet bazsalikom
Elkészítése:
A húst kisebb csíkokra vagy kockákra vágjuk, és olívaolajon fehéredésig sütjük, közben sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymát hozzáadjuk. Amíg fő, simára keverjük a mézet, a mustárt, a keményítőt és a főzőtejszínt. Ha a hús elkészült, ráöntjük a szószt, és addig főzzük, amíg a szósz sűrűsödni kezd. Párolt rizzsel tálaljuk.