Ételtcsakokosan

Mézes, mustáros csirke

2017. január 5.

Örömmel látjuk, hogy a mézes édességek mellé húsos ételek receptjei is érkeznek a Mézes pályázat kapcsán. 

honey-mustard-sauce-1
A kép illusztráció. Forrás: 5dollardinners.com

Hozzávalók: 

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4-5 evőkanál méz
  • 4-5 evőkanál mustár
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • őrölt bors
  • csipet bazsalikom

Elkészítése:

A húst kisebb csíkokra vagy kockákra vágjuk, és olívaolajon fehéredésig sütjük, közben sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymát hozzáadjuk. Amíg fő, simára keverjük a mézet, a mustárt, a keményítőt és a főzőtejszínt. Ha a hús elkészült, ráöntjük a szószt, és addig főzzük, amíg a szósz sűrűsödni kezd. Párolt rizzsel tálaljuk.

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Tigrisdió

eteltcsakokosan

Piszke, köszméte vagy egres?

eteltcsakokosan

Teakenyér

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató