Ételtcsakokosan

Mézes, mustáros csirke

2017. január 5.

Örömmel látjuk, hogy a mézes édességek mellé húsos ételek receptjei is érkeznek a Mézes pályázat kapcsán. 

honey-mustard-sauce-1
A kép illusztráció. Forrás: 5dollardinners.com

Hozzávalók: 

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4-5 evőkanál méz
  • 4-5 evőkanál mustár
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • őrölt bors
  • csipet bazsalikom

Elkészítése:

A húst kisebb csíkokra vagy kockákra vágjuk, és olívaolajon fehéredésig sütjük, közben sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymát hozzáadjuk. Amíg fő, simára keverjük a mézet, a mustárt, a keményítőt és a főzőtejszínt. Ha a hús elkészült, ráöntjük a szószt, és addig főzzük, amíg a szósz sűrűsödni kezd. Párolt rizzsel tálaljuk.

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Hogy állapítják meg?…

eteltcsakokosan

Higiénia a piacokon

eteltcsakokosan

Elfeledett hús

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató