Enikő nevében küldte el édesanyja ezt a receptet. “Többször sütöttük már együtt és ő is egyedül ezt a finom mézes kekszet, mely nagyon finom és a belenyomott mintáktól nagyon mutatós sütemény.”
Hozzávalók
- 1 kg liszt (nekem az jött be, hogy megosztom: 20 dkg rétesliszt + 80 dkg sima liszt)
- 4 dl langyos méz
- 20 dkg kristálycukor
- 20 dkg zsír
- 2 mokkáskanálnyi szódabikarbóna
- őrölt fahéj ízlés szerint
- kevés őrölt szegfűszeg ízlés szerint vagy kardamom, ánizs
- 2 egész tojás
- 2 tojás sárgája
Elkészítése
A tésztát alaposan kidolgozom majd pihentetem akár 1-2 napig is. 3-5 mm vastagra nyújtom. Meglisztezem vékonyan a tetejét és belenyomom a kekszmintázókat egymás mellé, majd a minták között derelyemetszővel felvágom, átteszem egy sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokos sütőben sütöm őket 7-10 percig. Ízlés szerinti barnaságúra. Természetesen mintázás nélkül is süthetőek a kekszek.
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre: