Ételtcsakokosan

Mézes keksz

2017. február 1.

Enikő nevében küldte el édesanyja ezt a receptet. “Többször sütöttük már együtt és ő is egyedül ezt a finom mézes kekszet, mely nagyon finom és a belenyomott mintáktól nagyon mutatós sütemény.”

HozzávalókIMG_7272

  • 1 kg liszt (nekem az jött be, hogy megosztom: 20 dkg rétesliszt + 80 dkg sima liszt)
  • 4 dl langyos méz
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg zsír
  • 2 mokkáskanálnyi szódabikarbóna
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • kevés őrölt szegfűszeg ízlés szerint vagy kardamom, ánizs
  • 2 egész tojás
  • 2 tojás sárgája

Elkészítése

A tésztát alaposan kidolgozom majd pihentetem akár 1-2 napig is. 3-5 mm vastagra nyújtom. Meglisztezem vékonyan a tetejét és belenyomom a kekszmintázókat egymás mellé, majd a minták között derelyemetszővel felvágom, átteszem egy sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokos sütőben sütöm őket 7-10 percig. Ízlés szerinti barnaságúra. Természetesen mintázás nélkül is süthetőek a kekszek.

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:

receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Friss gyümölcs télen, mire ügyeljünk citrusfélék vásárlásakor?

eteltcsakokosan

Vajon mi az a kuszkusz?

eteltcsakokosan

Konkrét – A befőzés

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató