Ételtcsakokosan

Mézes dió

2017. február 1.

A 9 éves Mátyás mézes diós falatkáit Ti is elkészíthetitek!food-walnut-nut

  • 25 dkg dióbél
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál méz

A cukrot és a diót meleg serpenyőbe szórjuk, folyamatosan kevergetve pirítjuk (karamellízaljuk). Amikor barnul akkor hozzátesszük a mézet és azzal is kevergetjük míg a méz mindenhol egyenletesen bevonja a diót. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük és megszárítjuk. Pár perc múlva már ehetjük is.

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:

receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

12 jó tanács, házi húsfeldolgozáshoz

eteltcsakokosan

Fagylalt

eteltcsakokosan

Milyen engedélyek szükségesek?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató