Ételtcsakokosan

Mézes dió

2017. február 1.

A 9 éves Mátyás mézes diós falatkáit Ti is elkészíthetitek!food-walnut-nut

  • 25 dkg dióbél
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál méz

A cukrot és a diót meleg serpenyőbe szórjuk, folyamatosan kevergetve pirítjuk (karamellízaljuk). Amikor barnul akkor hozzátesszük a mézet és azzal is kevergetjük míg a méz mindenhol egyenletesen bevonja a diót. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük és megszárítjuk. Pár perc múlva már ehetjük is.

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:

receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mindent a medvehagymáról II.

eteltcsakokosan

Terítéken a vörös káposzta

szucseva

Vajon mit mivel, hogyan és hány fokon tároljunk?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató