A gyerekek nagyon szeretik az édességet, a legjobb ha házilag készítjük el a kekszeket, süteményeket. Most egy gluténmentes receptet mutatunk be, amelyet olvasónk küldött.
Hozzávalók
- 30 dkg gluténmentes liszt (mester sütemény liszt)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 13 dkg vaj
- 1 tojás
- cukrozatlan kakaópor
Elkészítése
A hozzávalókat összegyúrom. Kétfelé veszem és az egyik felébe kakaótport is gyúrok. 1 órára a hűtőbe teszem pihenni. Rizslisztes deszkán nyújtom, és mesefigurás formával kiszaggatom. 180C fokon 8-10 percet készre sütöm.
A receptet Szabó Zsoltné küldte Földesről.
Élelmiszer-biztonsági tippek:
- Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet, megbízható beszerzési forrás.
- A lisztet felhasználás előtt mindig szitáljuk át.
- Ha a tojás héja szennyezett, (de csak akkor!) a tojást folyó langyos vízzel mossuk le, – ügyelve arra, hogy a tojásról lefolyó vízzel semmit ne szennyezzünk-, eldobható papírtörlővel töröljük szárazra, majd azonnal üssük fel. Mosás után a tojás nem tárolható!
- A tojásokat tálka fölött egyenként üssük fel, így észlehető, ha bármi probléma (romlás) van.
- Figyeljünk a tej fogyaszthatósági idejére.