Ételtcsakokosan

Mesefigurás keksz

2016. augusztus 27.

A gyerekek nagyon szeretik az édességet, a legjobb ha házilag készítjük el a kekszeket, süteményeket. Most egy gluténmentes receptet mutatunk be, amelyet olvasónk küldött.

HozzávalókIMG_20160510_180206_1

  • 30 dkg gluténmentes liszt (mester sütemény liszt)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 13 dkg vaj
  • 1 tojás
  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítése

A hozzávalókat összegyúrom. Kétfelé veszem és az egyik felébe kakaótport is gyúrok. 1 órára a hűtőbe teszem pihenni. Rizslisztes deszkán nyújtom, és mesefigurás formával kiszaggatom. 180C fokon 8-10 percet készre sütöm.

A receptet Szabó Zsoltné küldte Földesről.

Élelmiszer-biztonsági tippek:

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet, megbízható beszerzési forrás.
  • A lisztet felhasználás előtt mindig szitáljuk át.
  • Ha a tojás héja szennyezett, (de csak akkor!) a tojást folyó langyos vízzel mossuk le, – ügyelve arra, hogy a tojásról lefolyó vízzel semmit ne szennyezzünk-, eldobható papírtörlővel töröljük szárazra, majd azonnal üssük fel.  Mosás után a tojás nem tárolható!
  • A tojásokat tálka fölött egyenként üssük fel, így észlehető, ha bármi probléma (romlás) van.
  • Figyeljünk a tej fogyaszthatósági idejére.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Beszélgetés Csukás István íróval – 2.rész

eteltcsakokosan

Újdonságok a Nébih Oktatási Programjában

eteltcsakokosan

Bővülő kínálat

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató