Ételtcsakokosan

Kató pizzája

2016. augusztus 22.

Újabb gyerekek által (is) készített recept érkezett: sonkás pizza.
Hozzávalók20160820_120412_resized

  • 1/2 kg liszt
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1,5-2 dl víz
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál só
  • 25 dkg sonka
  • 15 dkg sajt

Elkészítése
A szárított élesztőt felfuttatom a langyos tejben két kanál cukorral. Kimérem a lisztet egy tálba és a habos élesztőt beleöntöm, rászóróm a sót és robotgéppel összedolgozom, annyi vizet öntök hozzá, hogy ruganyos bucivá összeálljon. A végén kézzel jól átgyúrom. Tiszta konyharuhával lefedve hagyom 1,5 órára megkelni.
Felkockázom a sonkát, ha van otthon kolbász, azt is felkarikázom.
Gyúródeszkán kinyújtom a tésztát, beteszem egy tepsibe. Megkenem a paradicsompűrével, rászóróm a sonkát (és kolbászt) és végül sajtot reszelek a tetejére.
210°C fokos előmlegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
 
Élelmiszer-biztonsági tippek:

  • Tiszta kéz, tiszta környezet, tiszta eszközök, megbízható beszerzési forrás.
  • A lisztet felhasználás előtt mindig szitáljuk át.
  • A friss élesztőnek halvány bézs színe van, enyhe szürkés fénnyel, illata savanykás. Állaga rugalmas, kagylósan törhető. Ha a friss élesztőnek csak egy részét használjuk fel, akkor a maradékot jól becsomagolva tegyük vissza a hűtőszekrénybe.
  • A sajt reszelésekor, amennyiben a sajt maradékát (akár reszelve, akár darabban) későbbi fogyasztásra eltesszük, ügyeljünk arra, hogy a kezünktől, a munkaasztaltól ne szennyeződhessen!
  • A maradék pizzát lefedve tegyük be a hűtőszekrénybe, majd fogyasztás előtt alaposan forrósítsuk át.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Milyen élelmiszereket nem jó főtten lefagyasztani?…

eteltcsakokosan

Mi maradhat a hűtőben?

eteltcsakokosan

Hogy állapítják meg?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató