Ételtcsakokosan

Gyümölcs és méz

2017. január 2.

Mézes pályázatunkra a sütemények mellett gyümölcsös recepteket is küldtetek nekünk. Itt van két egészséges, mézes reggeli és vacsora recept!
Családunk az átlagnál több mézet használ akár nyers, akár főtt ételeink elkészítéséhez, mert tisztában vagyunk annak egészséges mivoltával és kiváló élettani hatásaival. Mindig egy tanyán élő hiteles termelőtől vásároljuk az általában 5-6 féle mézet.
Ötéves Míra Fanni unokánk szeret a konyhában a nagyikkal sürgölődni és szivesen is fogyasztja velünk az elkészített ételeket. Most egy reggeli finomságot és egy könnyű vacsora receptjét küldjük:
Gyümölcsös gabonapehely reggelire

Vegan-Coconut-Honey-Granola
A kép illusztráció. Forrás: minimalistbaker.com

Hozzávalók: 

  • 10 dkg zabpehely,
  • 10 dkg zab,
  • 5 dkg napraforgó mag,
  • 3 dkg tökmag,
  • 5 dkg földimogyoró,
  • 3 dkg darabolt mandula,
  • 50 ml napraforgó olaj,
  • 50 ml világos méz,
  • 3 dkg mazsola,
  • 5 dkg darabolt aszalt sárgabarack.

Egy edényben összekeverjük a zabpelyhet, zabot és magokat. Egy nagyobb lábosban összeolvasztjuk az olajat a mézzel, ha felhevült levesszük a tűzről és hozzáadjuk a zabpehely keveréket. Összekeverés után egy tepsiben süssük 50 percig 150 fokon, közben gyakran megkeverjük. A sütőből kivéve hozzáadjuk a sárgabarackot és a mazsolát. Kihűlve jóízűen fogyasztható.
Sült gyümölcstál vacsorára
Hozzávalók:

  • 50 ml világos méz,
  • reszelt citromhéj,
  • kevés reszelt gyömbér,
  • 5 szelet friss ananász,
  • 1 mangó szeletelve,
  • 1 papaja szeletelve,
  • 2 meghámozott banán nagyobb darabokban.

Egy üvegtálba halmozzuk a gyümölcsöket. Összekeverjük a mézet, citromhéjat és gyömbért, majd meglocsoljuk vele a gyümölcsöket. Grillsütőben 6-8 perc alatt magas fokozaton aranybarnára grillezzük. Forrón joghurttal tálaljuk, vagy fogyasztható lehűtve, hidegen is. Jó étvágyat!
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Kívül belül szépít az uborka

Az uborka levelét, termését és gyökerét már régóta hasznosítják az ismert jótékony hatásai miatt. Nagyon gazdag ásványi anyagokban, főként foszfor, kálium, magnézium, nátrium és vastartalma jelentős, ezen kívül sokféle vitamint is tartalmaz.
Tovább olvasom

Páratlan páros – cseresznye és meggy

Május és június nem telhet el anélkül, hogy cseresznye és meggy ne kerüljön az asztalunkra. A piacon és a kertekben nagyon sokféle fajtával találkozhatunk és nem is mindig könnyű eldönteni elsőre, hogy melyikkel van dolgunk, különösen akkor, ha a cseresznye és a meggy vérvonala keveredik.
Tovább olvasom

Related posts

A szója

eteltcsakokosan

Gyökeres fát karácsonyra –biztos, hogy jót teszünk?

eteltcsakokosan

Tökmindegy

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató