Nyáron sokszor jól esik egy hideg gyümölcsleves. De próbáltátok már a hideg zöldséglevest?
Hozzávalók
- 2 doboz görög joghurt
- 1/2 l zöldségalaplé
- 2 db kígyóuborka
- 1/2 vöröshagyma
- 2 ek friss kapor
- 2 ek friss petrezselyem
- 4 tk citromlé
- 2 tk só
Elkészítése
Ha van otthon zöldségalaplé, akkor még főzni sem kell a melegben, vagy helyettesíthetjük ásványvízzel.
A két doboz joghurtot és zöldségalaplét egy nagy tálban összekeverjük. A zöldségeket és fűszereket megmossuk és alaposan lecsöpögtetjük, a zöldfűszereket aprítjuk. Közben turmixgépbe kockázzuk az uborkát, a hagymát és pűrésítjük. A pűrét és a joghurtos alaplét összekeverjük, citromlével, sóval, kaporral és petrezselyemmel fűszerezzük, majd légmentesen lezárva hűtőben hagyjuk hűlni két órát vagy egy egész éjszakát.
Tálaláskor különböző magokkal vagy pirított kockával díszíthetjük.
Élelmiszer-biztonsági tippek:
- Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
- Az alapanyagokat megbízható forrásból szerezzük be.
- Minden zöldséget mossunk meg a felszeletelés előtt és külön zöldségvágó deszkán szeleteljük fel.
- Mindig ellenőrizzük a tejtermékek fogyaszthatósági idejét!
Fotó: www.countryliving.com